Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zes op de tien Belgen zien economische toekomst somber in

Zes op de tien Belgen denkt dat de economische situatie binnen een jaar slechter zal zijn dan vandaag, zo blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van het Europees Parlement die vandaag is gepubliceerd. Tegelijkertijd meent 82 procent dat het Europese relancefonds de economie zal helpen om sneller te herstellen.

9 reacties

 • Tim Peeters

  2 maanden geleden
  De grote oorzaak hier is dat de Belg de laatste jaren zich zwaar met torenhoge hypotheken op veel te hoog geprijsd vastgoed heeft gekocht.vooral huisvesting daar ga je de zwaarste klappen zien met gedwongen verkopen.naast die dure huisvesting is alles te duur geworden.eens hyperinflatie stort heel de boel in met dank aan centrale banken wereldwijd.
 • Robert Swillen

  2 maanden geleden
  Een Europese peiling die afgaat met klinkend positief nieuws. Vergeet het maar , ze kunnen nog geen overeenkomst maken met wat betreft een Corona vaccin met de vele advocaten in het Europees parlement. Engeland is op tijd opgestapt. Europees parlement is een groot verslindend project dat Europese landen kapot maakt .
 • Lucien Raes

  2 maanden geleden
  Ja, dat zijn er met verstand en ervaring. Het zijn zij die steeds crisis na crisis betalen en dus weten wat ze in de bus gaan krijgen. De stille hardwerkende Vlaming, zoals hij genoemd wordt en die al die andere onderhoudt. Iemand die ziet wat er gebeurt met het belastinggeld weet dat de rekening volgt. Die politiekers die nu uitdelen zullen er niet meer zijn als die rekening komt. Wij wel.
 • Ronny Cuypers

  2 maanden geleden
  Die zes op de tien Belgen moeten dan vandaag een vuist maken tegen de vakbonden en laten weten dat herstel van de economie voorrang moet krijgen op meer loon.
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Als ik zie hoe er in de politiek reeds gestreden wordt over de miljarden voor België van het Europese herstelplan en hoe en waarvoor de excellenties de buit willen verdelen vrees ik dat er maar weinig van zal gebruikt worden om de economische onzekerheid te verminderen of te doen verdwijnen. Elke vakminister stuurde de afgelopen weken zijn of haar plannen door, in de hoop zoveel mogelijk te pakken te krijgen. In totaal hadden ze al 'wensen' voor meer dan het dubbele van het beschikbare bedrag.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

Geld