EDLL
Volledig scherm
© EDLL

Zelfstandigen krijgen extra steun: vlotter toegang tot uitkering

Zelfstandigen die gedwongen moeten sluiten of hun activiteiten moeten beperken als gevolg van de coronacrisis, zullen voor de maanden maart en april vlotter toegang hebben tot een uitkering in de vorm van het overbruggingsrecht. De Kamercommissie Sociale Zaken heeft daarvoor dinsdag unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd. Normaal gezien volgt donderdag de goedkeuring door de voltallige Kamer.

5 reacties

 • Wendy Pauwels

  3 jaar geleden
  Telt deze maatregel ook voor iemand die alleen werkt als zelfstandige? Want veel zelfstandigen die alleen werken worden ook getroffen , daar ze niet meer aan hun materiaal geraken
 • Willem Van Kalsteren

  3 jaar geleden
  Zijn die 7 dagen betaald of niet?
 • Eric Brocatus

  3 jaar geleden
  En weet er al iemand hoe en waar die steun aan te vragen ?
 • eric loyens

  3 jaar geleden
  Het kan niet zijn dat de zelfstandige die enkel in het weekend sluiten de volle uitkering krijgen dit moet zijn zoals werknemers per dag dat er niet gewerk wordt
 • Krikke Den Toevenaar

  3 jaar geleden
  Communiceer duidelijk aub, want tot nog toe hebben we alles zelf moeten ontdekken !
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.