Van senioren die er willen overwinteren tot mensen die er bij de huidige lage rentevoeten een mooie investering in zien: vastgoed aan de Costa Blanca is in trek bij Belgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van senioren die er willen overwinteren tot mensen die er bij de huidige lage rentevoeten een mooie investering in zien: vastgoed aan de Costa Blanca is in trek bij Belgen. © Björn Cocquyt

Zelf genieten of mooie investering: voor stulpjes langs de kust van Alicante leggen Belgen graag wat meer neer

Niet langer de Britten, maar de Belgen zijn de belangrijkste buitenlandse kopers van vastgoed in de Spaanse provincie Alicante. En daar zit vooral onze bereidheid om wat dieper in de buidel te tasten voor iets tussen. Freyke Van Looveren van Nieuwbouw in Spanje vertelt waar we graag vertoeven, wat dat mag kosten en waar je moet voor opletten.

2 reacties

 • Joey Starr

  2 maanden geleden
  Ook hier geldt… “bezint voor ge eraan begint”. Er zijn immers heel veel belastingen (lokale, federale enz) maar ook een vermogensbelasting hoor. En als je wil verhuren zijn er eveneens veel regeltjes waaraan je moet voldoen. De tijd dat het er allemaal wat makkelijker aan toe ging in Spanje is al lang voorbij. Dus informeer je vooraf goed. Huren is vaak een pak makkelijker!
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Mooi op de foto maar in werkelijkheid ook zo???
 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Meer geld besteed aan alcohol en afhaalmaaltijden door coronapandemie, minder aan kleding
  5

  Meer geld besteed aan alcohol en afhaalmaal­tij­den door coronapan­de­mie, minder aan kleding

  Het coronajaar 2020 heeft het uitgavenpatroon van de Belg ingrijpend veranderd. De aankoop van alcohol steeg gemiddeld met 10 procent en we gaven drie keer zoveel uit aan afhaalmaaltijden als in 2018. Aan kleding gaven we dan weer minder uit. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel die Knack-journalist Ewald Pironet en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroek publiceren in hun boek “Investeren in de eerste helft van je leven”.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Geld