Reden om te lachen: met een vermogen van 191 miljard dollar is Jeff Bezos (links), de CEO van Amazon, de rijkste persoon ter wereld. Rechts: beursexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Reden om te lachen: met een vermogen van 191 miljard dollar is Jeff Bezos (links), de CEO van Amazon, de rijkste persoon ter wereld. Rechts: beursexpert Pascal Paepen. © Shutterstock / Steven Richardson

Word schandalig rijk: onze geldexpert legt uit wat we kunnen leren van miljardairs die nog rijker werden in 2020

2020 was voor veel mensen een rampjaar, vanwege financiële of gezondheidsredenen. Maar ondanks de wereldwijde coronacrisis, werden de rijksten der aarde nog veel rijker. Hoe kan dat? Onze beursexpert Pascal Paepen zoekt naar een verklaring én een manier om zelf ook mee te profiteren van de rijkdom van de miljardairs en die is makkelijker dan je denkt.

31 reacties

 • Fanny Konings

  2 weken geleden
  Wanneer voeding duurder ,koop ik minder brol etc , creatief zijn hé
 • Dieter Vandaele

  1 maand geleden
  Belasten, zodat we iedereen een universeel basisinkomen kunnen geven.
 • Dirk Kindt

  2 maanden geleden
  Wie niet steelt of erft zal werken tot hij sterft.
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Om zo rijk te worden moet men meestal politici omkopen of hun andere voordelen aanbieden.
 • Danny Audenaert

  2 maanden geleden
  En maar zanniken over Tesla. Op 9 maand zijn mijn aandelen vertienvoudigd... Welk aandeel doet beter? Uw spaarboekje? Had 7 euro rente en 8 euro bankkosten.. Dus...nada.
 1. Marie-Anne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemonnee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”
  PREMIUM

  Ma­rie-An­ne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemon­nee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”

  Dat je geld niet door ramen en deuren moet smijten, maar beter spaarzaam kunt zijn: dat is de belangrijkste financiële les die ‘paardenvleesicoon’ Marie-Anne De Nil (67) meekreeg van haar ouders. “Al is geld uitgeven nog beter. Voor jezelf én de economie.” Voor onze nieuwe rubriek ‘Centen en percenten’ legt ze uit hoe ze haar financiële zaken beheert. “Investeren in iets dat in waarde stijgt is één ding, maar je moet er natuurlijk nog van kunnen scheiden.”
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht

Geld