Reden om te lachen: met een vermogen van 191 miljard dollar is Jeff Bezos (links), de CEO van Amazon, de rijkste persoon ter wereld. Rechts: beursexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Reden om te lachen: met een vermogen van 191 miljard dollar is Jeff Bezos (links), de CEO van Amazon, de rijkste persoon ter wereld. Rechts: beursexpert Pascal Paepen. © Shutterstock / Steven Richardson

Word schandalig rijk: onze geldexpert legt uit wat we kunnen leren van miljardairs die nog rijker werden in 2020

2020 was voor veel mensen een rampjaar, vanwege financiële of gezondheidsredenen. Maar ondanks de wereldwijde coronacrisis, werden de rijksten der aarde nog veel rijker. Hoe kan dat? Onze beursexpert Pascal Paepen zoekt naar een verklaring én een manier om zelf ook mee te profiteren van de rijkdom van de miljardairs en die is makkelijker dan je denkt.

29 reacties

 • Dirk Kindt

  3 dagen geleden
  Wie niet steelt of erft zal werken tot hij sterft.
 • Yolande MARIS

  6 dagen geleden
  Om zo rijk te worden moet men meestal politici omkopen of hun andere voordelen aanbieden.
 • Danny Audenaert

  1 week geleden
  En maar zanniken over Tesla. Op 9 maand zijn mijn aandelen vertienvoudigd... Welk aandeel doet beter? Uw spaarboekje? Had 7 euro rente en 8 euro bankkosten.. Dus...nada.
 • Guy Stanbel

  1 week geleden
  Geld heeft bewezen dat het pandemieën kan oplossen...
 • Veronique De kunst

  2 weken geleden
  De rijkste der aarde worden nog rijker. Awel dat stoort me zeker niet. Wat me wel stoort is mensen dat boven hun budget leven. Vele hebben op het einde vd maand niets over maar gaan wel frequent shoppen ,uit eten( tja nu niet)en op vakantie enz..dat het OCMW eens verder naar hun uitgaven kijkt. Laat de rijken maar rijker worden die hebben er iets voor gedaan en gaan goed met hun geld om. Daar mogen anderen voorbeeld aan nemen
 1. Marie-Anne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemonnee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”
  PREMIUM

  Ma­rie-An­ne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemon­nee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”

  Dat je geld niet door ramen en deuren moet smijten, maar beter spaarzaam kunt zijn: dat is de belangrijkste financiële les die ‘paardenvleesicoon’ Marie-Anne De Nil (67) meekreeg van haar ouders. “Al is geld uitgeven nog beter. Voor jezelf én de economie.” Voor onze nieuwe rubriek ‘Centen en percenten’ legt ze uit hoe ze haar financiële zaken beheert. “Investeren in iets dat in waarde stijgt is één ding, maar je moet er natuurlijk nog van kunnen scheiden.”
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

Geld