Shutterstock / Michael Dechev
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Michael Dechev

Woningmarkt zit op slot voor jongeren: “Als ze aankoop blijven uitstellen, haken ze af”

De woningmarkt zit op slot voor jongeren. 64% van de 21- tot 35-jarigen die een woning willen kopen, geeft aan dat het financieel onmogelijk is. 10% vreest zelfs nooit een eigen huis te kunnen kopen. Zelfs hoogopgeleide starters met een hoger inkomen hebben onvoldoende middelen voor de aankoop van een eigen woning, waarschuwt adviesbureau Immotheker op basis van eigen onderzoek bij 2.000 mensen. “Een verontrustende evolutie”, zegt John Romain van Immotheker. 

98 reacties

 • Marc Van Driessche

  2 jaar geleden
  Tip om het verwerven van een woonst: met 2 full time werken, geen kinderen, bijklussen, geen drank of drugs,geen dure hobbys, geen afhaal eten maar zelf koken, geen dure autos maar gewoon een dieseltje, enz...enz.. dan heb je aan je 50 een eigen woonst waar je geen woekerhuur meer hoeft te betalen.
 • Johnny Chanet

  2 jaar geleden
  Eenvoudig zal het niet zijn. Maar het zal steeds duurder worden. Vooral voor wie in de toekomst nog in het groen wil wonen. Maar de jeugd die staat aan te schuiven aan de terrassen en festivals daar mag je geen medelijden mee hebben dat ze geen huis kunnen kopen,
 • Gilbert Rodts

  2 jaar geleden
  Gino Denil wat zeg je dat je minder zorgen hebt als je huurt buiten dat je een eigen huis hebt ? Hoe zal je leven van je pensioentje als je € 700 a 800 moet betalen aan huur zonder andere kosten ? Leg mij dat eens uit .
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Op je 42 een huis kopen, afbetalen tot je 72 en heel de tijd zuinig moeten leven. Wat heb je daar dan aan. Dan kan je even goed huren. Minder zorgen en minder risico's. Dat huis kan je toch niet mee nemen in je graf.
 • Eddy Douwen

  2 jaar geleden
  Stop met veel te dure huizen te kopen,en het gaat een pak goedkoper worden.Veel geduld hebben ,de makelaars en notarissen lachen zich een breuk;schaf de registratierechten al af juist zoals ze met de woonbonus gedaan hebben.