Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

"Winst voedingshandel verdubbeld in 2020"

Tijdens coronajaar 2020 zijn de winsten in de voedingshandel met 108 procent gestegen en de dividenden met 70 procent, zegt vakbond ACV Voeding en Diensten, die een studie uitvoerde op basis van gegevens van de Nationale Bank. De christelijke vakbond "eist dat de werknemers hun deel krijgen, want achter deze winsten schuilt het werk van mensen die onvermoeibaar hebben doorgewerkt", zegt Kris Vanautgaerden, nationaal vakbondsverantwoordelijke, in een persbericht.

  1. Miljardenovername van 'Call of Duty'- en 'Candy Crush'-maker Activision-Blizzard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimidatie”
    games

    Miljarden­over­na­me van 'Call of Duty'- en 'Candy Crus­h'-ma­ker Activision-Bliz­zard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimida­tie”

    In de zomer en herfst van 2021 ontplofte de bom bij ontwikkelaar Activision Blizzard, bekend voor games als ‘Call of Duty’, ‘World of Warcraft’ en ‘Candy Crush’. In juli werd het gamebedrijf aangeklaagd door de Amerikaanse staat Californië voor het discrimineren van vrouwen. In november bracht zakenkrant ‘The Wall Street Journal’ naar buiten dat CEO Bobby Kotick op de hoogte was van seksueel misbruik binnen zijn bedrijf. Die problemen maakten de overname van omgerekend 60 miljard euro door softwarebedrijf Microsoft mogelijk, schrijven Amerikaanse media. En opvallend: Kotick krijgt 375 miljoen dollar als de deal afgerond is.