EPA
Volledig scherm
© EPA

Winst moederbedrijf verdrievoudigd door stijgende inkomsten Google en Youtube

EconomieDoor een forse toename van de advertentie-inkomsten van Google en YouTube is de nettowinst van moederbedrijf Alphabet in het eerste trimester van dit jaar quasi verdrievoudigd, zo blijkt dinsdag uit een persmededeling van het bedrijf.

0 reacties

 1. Hoe big tech-bedrijven de grote winnaars werden van lockdown. Onze beursexpert deelt zijn visie
  PREMIUM

  Hoe big tech-bedrijven de grote winnaars werden van lockdown. Onze beursex­pert deelt zijn visie

  Er is een oude wijsheid die zegt: “Een samenleving kan zich enkel ontwikkelen wanneer oude mensen bomen planten waarvan ze weten dat ze nooit in hun schaduw zullen zitten, maar met de wetenschap dat jongere generaties dat wel zullen doen.” De vergelijking met beleggen en in het bijzonder in technologiebedrijven is wat ons betreft heel toepasselijk: het grootste gedeelte van hun bedrijfswaarde ligt namelijk in de (verre) toekomst. Daarom worden technologie-aandelen ook vaak groei-aandelen genoemd. Onze beursexpert Geert Noels en Siddy Jobe, technologie-expert in zijn team, geven hun inzichten over de kwartaalcijfers van de big tech- bedrijven: Amazon, Apple, Alphabet en Facebook.
 2. Gaat de regering banken verplichten om rente op spaarboekjes te verhogen?
  PREMIUM
  Politiek
  130

  Gaat de regering banken verplich­ten om rente op spaarboek­jes te verhogen?

  Grootbanken zoals KBC en ING pakken uit met hoge winstcijfers. Grotendeels te danken aan het groeiende verschil tussen de hoge hypotheekrente en de lage spaarrente. De Nationale Bank drong daarom al aan om de spaarrente te verhogen. Woensdag stuurde minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) een aanmaningsbrief naar de voltallige bankensector. Wil dat zeggen dat de regering-De Croo de banken wil verplichten om onze spaarrentes op te trekken? Of zijn er toch nog tegenstanders te vinden?