De Covid-afdeling van het CHU de Liège te Luik. (22/10/2020)
Volledig scherm
De Covid-afdeling van het CHU de Liège te Luik. (22/10/2020) © Photo News

Wie met corona in ziekenhuis belandt, moet gemiddeld 700 euro zelf betalen 

Het remgeld - het bedrag dat een patiënt zelf moet betalen bij ziekenzorg - voor wie met corona in het ziekenhuis belandt is gemiddeld 700 euro. Uit cijfers van bankverzekeraar Belfius blijkt dat dat bedrag voor sommige gevallen opliep tot 13.000 euro.

54 reacties

 • Michel Vandewiele

  1 maand geleden
  Toch heel eenvoudig, neem een hospitalisatieverzekering, lijkt duur tot wanneer je opgenomen moet worden dan ben je bij en de anderen, niet gevaccineerd, sorry de volle pot !
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  dat is waarschijnlijk alleen voor degenen die de rekening kunnen betalen en bovendien al gans hun leven bijgedragen hebben. Maar wie hier niks heeft kunnen ze niks afpakken en die worden en wie hier toe gast is krijgt zonder meer ook de nodige zorgen. hoe meer volk, hoe duurder de gezondheidszorg.
 • Wouter Beyen

  1 maand geleden
  en dan? Met een andere ziekte betaal je ook een deel van de kosten.
 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Renee Schietekat , net dat is voor velen over the top en soms zelfs financieel niet haalbaar en vergelijkbaar met USA toestanden, geen werk, geen verzekering! En het blijft een verzekering bovenop een andere verzekering. Ze blijven bovendien duur omdat artsen/ziekenhuizen maar al te goed weten hoe ze kunnen profiteren van iemand met hospitalisatie verzekering om de laatste cent er uit te kloppen.
 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  Hoe komen ze aan die 13.000 euro? Er is toch een maximumfactuur.

Geld