Volledig scherm
© REUTERS

Wetenschappers pessimistisch over economische groei in ons land

Bij een ongewijzigd beleid en zonder grote technologische doorbraken dreigt de ­gemiddelde economische groei per hoofd in België nog ruim dertig jaar onder het half procent te blijven en tot na 2070 onder de 1 procent. Dat schrijft De Standaard vandaag.

 1. Extreme drukte bij bpost: deel klanten krijgt pakje niet meer aan huis en moet het zelf gaan afhalen

  Extreme drukte bij bpost: deel klanten krijgt pakje niet meer aan huis en moet het zelf gaan afhalen

  Bpost levert de jongste dagen elke dag meer dan een half miljoen pakjes af. "We breken nu dag na dag records. We zitten nu al boven de piek van de eerste lockdown", zo bevestigt woordvoerster Veerle Van Mierlo vandaag. Na Black Friday zou zelfs de grens van de 600.000 pakjes per dag overschreden kunnen worden. Op sommige plaatsen wordt een tweede dagelijkse uitreiking ingelegd, en ook het management springt bij om de verwerking in goede banen te leiden, klinkt het. Door de drukte is beslist dat bpost niet meer alle pakjes aan huis zal leveren. Een deel van de klanten moet zijn of haar pakje zelf gaan afhalen in een afhaalpunt.
 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

Geld