REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Werknemers die zich laten inenten hebben recht op vaccinatieverlof

Werknemers die zich laten vaccineren, zullen daar betaald 'vaccinatieverlof' voor kunnen opnemen. Vakbonden en werkgevers hebben daar vandaag een akkoord over bereikt. De periode mag wel maar zo lang duren als nodig is om het spuitje te laten zetten. Ook ambtenaren krijgen recht op een klein verlet als ze uitgenodigd worden voor hun vaccinatie tegen Covid-19 tijdens de diensturen. Dat bevestigt minister voor Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen).

11 reacties

 • Hilde Peeters

  7 maanden geleden
  Je kan zelf je tijd aanpassen en de meeste werken al thuis nog meer verlof op kosten van de werkende mens die heel de corona tijd blijven werken is zonder steun.
 • Elise Van Damme

  7 maanden geleden
  Ze mogen hun verlof houden net als het vaccin!
 • Bert De Bruin

  7 maanden geleden
  Voor de ambtenaren is er dus geen enkel verschil want er zijn er niet veel die echt een hele dag werken.
 • pascal Vanderlinden

  7 maanden geleden
  Waar is de tijd van vroeger dat een gans groot bedrijf een vaccin kreeg op 1 dag in het bedrijf tegen tetanus ? Of het medisch onderzoek dat gebeurd op de werkplaats op 1 dag ? Alles gebeurd de dag van vandaag elektronisch en zou véél sneller moeten gaan toch ? Spuitje zetten, paspoort afgeven en de elektronische chip word gelezen en klaar is kees. Kan toch allemaal zo moeilijk niet zijn hé. Moest iedereen als arbeider zo traag werken voor zijn baas hadden we allang C4.
 • bob de bouwer

  7 maanden geleden
  Nogmaals een manier van omkoping om mensen toch maar over de streep te trekken om de winst van pfizer en andere pharmaseutische bedrijven te vergroten
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.

Geld