AP
Volledig scherm
© AP

Werkloosheid in eurozone blijft stabiel op laagste peil sinds 2008

De werkloosheid in de negentien landen van de eurozone blijft een laag peil aanhouden. In september bedroeg de werkloosheidsgraad 7,5 procent, stabiel ten opzichte van augustus (gecorrigeerd van 7,4 procent). Het gaat om het laagste peil sinds juli 2008. Dat blijkt uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat. In vergelijking met september vorig jaar (8,0 procent) daalde de werkloosheidsgraad licht.

2 reacties

 • paul piens

  2 jaar geleden
  Wordt er ook bijgehouden van waar die werklozen komen? Dat zou tenminste echt een beter zicht geven.
 • chris vangiesbergen

  2 jaar geleden
  Ze schatten het ,als ze het berekenen klopt het nooit dus moet je dit ook met een grove korrel zout nemen want ze doen er alles aan om te bewijzen dat ze nuttig zijn .En ze zijn alleen nuttig om ons uit te persen en hun eigen zakken te vullen .
 1. Vragen over je belastingbrief? Onze fiscaal expert Michel Maus gidst je van A tot Z door je belastingaangifte

  Vragen over je belasting­brief? Onze fiscaal expert Michel Maus gidst je van A tot Z door je belasting­aan­gif­te

  Ook fiscaal was 2020 geen jaar als een ander. En dus is de hulp van fiscaal expert Michel Maus welkom bij het invullen van je belastingaangifte. Of bij het nakijken ervan. Want één ding is wél hetzelfde als vorig jaar: als je een vooraf ingevulde belastingaangifte krijgt, kijk je die maar beter heel goed na. Want hoe zit het alweer met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? En wat moet je thuiswerkvergoeding en overuren?

Geld