Minister van Zelfstandigen en KMO's David Clarinval (MR) zat maandagvoormiddag samen met de intersectorale federaties.
Volledig scherm
Minister van Zelfstandigen en KMO's David Clarinval (MR) zat maandagvoormiddag samen met de intersectorale federaties. © BELGA

Werkgevers dringen aan op maatregelen voor álle getroffen sectoren

Werkgevers- en zelfstandigenfederaties Fevia, Unizo, NSZ en UCM dringen aan op federale steunmaatregelen voor álle sectoren die zwaar getroffen worden door de strengere coronamaatregelen, en niet alleen voor de horeca. Volgens UCM-voorzitter Pierre-Frédéric Nyst zal de vrijgemaakte enveloppe van 500 miljoen euro "zeker niet volstaan".

5 reacties

 • Bart Wijsdekkers

  3 maanden geleden
  Ondertussen staan onderwijs en vooral zorg midden in de epidemie zonder de middelen die ze verdienen. Na de epidemie weten we dat er dan meteen zal bespaard worden op zorg en onderwijs. We zijn een gezin van een leraar en een verpleegster. Zulke berichten vragen me echt af waarom we nog zoveel moeite doen. Beide vorige week 60 uur gewerkt (invallen voor afwezige collega's), premies: nul!
 • Rosanne Van Daele

  3 maanden geleden
  Na de miljarden die ze ontvangen hebben van de NVA via de taxshift, staan ze weer met de handen open. Schandalig. Het zijn juist de werknemers die moeten beschermd worden, die de kapitalisten !
 • David Hermans

  3 maanden geleden
  Alles wordt gewoon over dezelfde kam geschoven, het wordt tijd om veel gerichter steun te geven.  Laat bedrijven die al jaren met verlies draaien gewoon failliet gaan.  Het aantal faillissementen ten opzichte van 2019 is al acht maanden op rij aan het dalen (!), zelfs de werkloosheidsgraad is aan het dalen (!).  Sommige ondernemingen die vóór de coronacrisis verlieslatend waren worden al maanden aan het geldinfuus gelegd. Je kunt nog beter geld door het raam gooien op deze manier...
 • Marie Vanakker

  3 maanden geleden
  Steunmaatregelen? Waren werkgevers en hun organisaties dan niet tegen socialisme? Of is dat alleen maar als het hen goed uitkomt? Enfin, steun is en blijft een sociale aangelegenheid laat ze dus de komende decennia maar stevig wat meer belastingen betalen en bijdragen aan de gemeenschap die hen nu moet steunen.
 • Alexa Grieken

  3 maanden geleden
  Indien er een kwijtschelding is van RSZ bij de horeca, dit dan ook voor particulieren. Iedereen een cadeau dan. De meeste die ondertussen hun werk kwijt zijn krijgen niet zo een compensatie, liberale rakkers.
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn

Geld