Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Werken in tijden van corona: lopen de laagste lonen de grootste risico’s?

Het coronavirus maakt geen onderscheid in rang of stand? In de Verenigde Staten worden toch vooral zwarten en latino’s erg zwaar getroffen. Ook bij ons is er veel ongerustheid onder de bejaardenhelpers, zorgkundigen, schoonmakers en pakjesbezorgers. Supermarktmedewerkers voelen zich al wekenlang ‘kanonnenvlees’, en eisten extra premies. Het zijn toch vooral zij met de laagste lonen die in de vuurlijn staan, en onze maatschappij draaiende houden. Lopen de laagste lonen de grootste risico’s?

22 reacties

 • Bart Versmissen

  9 maanden geleden
  Mensen die nu nog aan't werken zijn hoeven niet te betalen voor de mensjes die thuis aan't niksen zijn. Da's pure discriminatie! Unia mag een klacht verwachten van mij!
 • emiel wouters

  9 maanden geleden
  Da's toch al altijd zo geweest, kijk eens bij de vuilkar, en de bouw. De overproductie. Alle smerige beroepen worden niet naar behoren betaald. Maar ja die rijken rekenen dan ook dat jij het wel met je leven zal betalen. Toch al iets positief om over na te denken, wat de rijken allemaal niet voor jullie doen.
 • chantal geerts

  9 maanden geleden
  Wij staan ook al vanaf dag 1-in de vuurlinie terwijl degene die bureauwerk doen gewoon kunnen thuis werken Hopelijk krijgt men wat meer respect voor de gewone arbeider,want het zijn wij die momenteel de economie mee draaiende houden,de rest wordt goe betaald om thuis te blijven
 • liesbeth reynders

  9 maanden geleden
  Huisdokters en tandartsen ontvangen niemand meneer de prof.. zij lopen helemaal geen risico. Zij lopen weg van hun verantwoordelijkheid. De man onderaan de ladder is weer het manusje van alles. Risicopremie bestaat en moet gegarandeerd en verplicht worden aan de juiste mensen, de underdog vh systeem!
 • Cindy Van hoecke

  10 maanden geleden
  Ze zouden beter aan die mensen een extra premie geven want die mensen geven niet op!!!
 1. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Geef hier je mening

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Geld