Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Werken in tijden van corona: lopen de laagste lonen de grootste risico’s?

Het coronavirus maakt geen onderscheid in rang of stand? In de Verenigde Staten worden toch vooral zwarten en latino’s erg zwaar getroffen. Ook bij ons is er veel ongerustheid onder de bejaardenhelpers, zorgkundigen, schoonmakers en pakjesbezorgers. Supermarktmedewerkers voelen zich al wekenlang ‘kanonnenvlees’, en eisten extra premies. Het zijn toch vooral zij met de laagste lonen die in de vuurlijn staan, en onze maatschappij draaiende houden. Lopen de laagste lonen de grootste risico’s?

22 reacties

 • Bart Versmissen

  11 maanden geleden
  Mensen die nu nog aan't werken zijn hoeven niet te betalen voor de mensjes die thuis aan't niksen zijn. Da's pure discriminatie! Unia mag een klacht verwachten van mij!
 • emiel wouters

  11 maanden geleden
  Da's toch al altijd zo geweest, kijk eens bij de vuilkar, en de bouw. De overproductie. Alle smerige beroepen worden niet naar behoren betaald. Maar ja die rijken rekenen dan ook dat jij het wel met je leven zal betalen. Toch al iets positief om over na te denken, wat de rijken allemaal niet voor jullie doen.
 • chantal geerts

  11 maanden geleden
  Wij staan ook al vanaf dag 1-in de vuurlinie terwijl degene die bureauwerk doen gewoon kunnen thuis werken Hopelijk krijgt men wat meer respect voor de gewone arbeider,want het zijn wij die momenteel de economie mee draaiende houden,de rest wordt goe betaald om thuis te blijven
 • liesbeth reynders

  11 maanden geleden
  Huisdokters en tandartsen ontvangen niemand meneer de prof.. zij lopen helemaal geen risico. Zij lopen weg van hun verantwoordelijkheid. De man onderaan de ladder is weer het manusje van alles. Risicopremie bestaat en moet gegarandeerd en verplicht worden aan de juiste mensen, de underdog vh systeem!
 • Cindy Van hoecke

  11 maanden geleden
  Ze zouden beter aan die mensen een extra premie geven want die mensen geven niet op!!!
 1. Winkelbediende (32) van Colruyt gestorven na besmetting met coronavirus, bedrijf zal extra inspanningen doen voor personeel

  Winkelbe­dien­de (32) van Colruyt gestorven na besmetting met coronavi­rus, bedrijf zal extra inspannin­gen doen voor personeel

  Enkele dagen geleden is een winkelbediende van een vestiging van Colruyt in Vorst overleden na een besmetting met het coronavirus. Bij de medewerkers is dat verlies zwaar aangekomen. Colruyt Group benadrukt dat de maatregelen van de overheid strikt worden gevolgd en dat er dagelijks wordt bijgestuurd. De onderneming is een extra regeling aan het uitwerken voor het personeel.
 1. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

 2. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw

Geld