Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/Maskot

Wereldwijd herstel van arbeidsmarkt verloopt trager en ongelijker dan verwacht

Het wereldwijde herstel van de werkgelegenheid verloopt veel trager dan eerder werd gedacht. Vooral in de ontwikkelingslanden verloopt de relance moeizaam, zo blijkt woensdag uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). De ongelijke verdeling van vaccins wordt gezien als één van de oorzaken voor de toenemende verschillen.

  1. Geen personeel? Slagerij aanvaardt voor het eerst in 24 jaar geen eindejaarsbestellingen: “Met pijn in het hart, maar we kunnen niet anders”
    PREMIUM
    Zwevezele

    Geen personeel? Slagerij aanvaardt voor het eerst in 24 jaar geen eindejaars­be­stel­lin­gen: “Met pijn in het hart, maar we kunnen niet anders”

    Met de feestdagen een fondueschotel of stukje wild bestellen? Bij slagerij Finesse op de Hille in Zwevezele kan het niet dit jaar. Voor het eerst in 24 jaar moeten slager Cris Algoedt en zijn vrouw Katty Bultynck hun klanten teleurstellen omdat ze niet genoeg personeel hebben om de honderden bestellingen aan te kunnen. “Al vijf maanden zoeken we versterking, maar niemand reageert”, zucht Cris. “Het is zo frustrerend.”