VRT / Michel Wiegandt
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT / Michel Wiegandt

Welk belastingvoordeel kan een gift je opleveren? “Je krijgt een mooi eindejaarscadeau van de fiscus”

Was jij het ook gewend om tijdens de Warmste Week je portemonnee boven te halen om zo een goed doel te steunen? Niets houdt je tegen om dit jaar een rechtstreekse storting te doen, vindt onze belastingexpert Michel Maus. “Je wint niet alleen applaus op alle banken, je krijgt er nog een mooi eindejaarscadeau van de fiscus bovenop.”

 1. Hoe kies je een hospitalisatieverzekering? “Er zijn zelfs maatschappijen die puur op basis van postcode de premie verhogen”
  PREMIUM

  Hoe kies je een hospitali­sa­tie­ver­ze­ke­ring? “Er zijn zelfs maatschap­pij­en die puur op basis van postcode de premie verhogen”

  Ongeveer 9 miljoen Belgen hebben een hospitalisatieverzekering, van wie 4,4 miljoen via het werk. Zeker in tijden van corona is een verzekering geen overbodige luxe. Wie geen hospitalisatieverzekering heeft, kan immers voor nare financiële verrassingen komen te staan. Maar hoe weet je nu welke hospitalisatieverzekering voor jou geschikt is? Hoe worden de premies bepaald? En welke invloed heeft corona daarop? Geert Dankaerts van Test Aankoop en Wauthier Robyns van Assuralia geven tekst en uitleg.
 1. Waarom successierechten onrechtvaardig zijn geworden: “Vooral de middenklasse betaalt”
  PREMIUM

  Waarom successie­rech­ten onrecht­vaar­dig zijn geworden: “Vooral de middenklas­se betaalt”

  Bijna 1 november, de dag waarop we onze dierbaren herdenken die overleden zijn. Het moment om ook eens stil te staan bij de belastingen die onlosmakelijk met een overlijden zijn verbonden: de successierechten. Want is het niet hoog tijd om die af te schaffen? Volgens onze belastingexpert Michel Maus moeten de politici zich hier dringend over beraden. Hij schetst kort de geschiedenis van en de redenering achter deze taks en vertelt hoeveel u moet betalen wanneer u een erfenis ontvangt.
 2. Welk budget is een goed begin om te starten op de beurs? Wat als je liever niet te veel risico neemt? Onze geldexpert deelt zijn advies met beginnende beleggers
  PREMIUM

  Welk budget is een goed begin om te starten op de beurs? Wat als je liever niet te veel risico neemt? Onze geldexpert deelt zijn advies met beginnende beleggers

  Heb je altijd al het sluimerende idee gehad om ook eens te beginnen met beleggen in aandelen? Aarzel je om die eerste stap te zetten? Het is nochtans makkelijk, aldus onze financieel expert Paul D’Hoore. Én het brengt geld op. Maar moet je dan iedere dag de beurspagina’s lezen? En wat als je je geld terugwil? “Je kan met kleine bedragen beginnen, maar je moet wel een beetje uitkijken met de kosten voor een aankoop van aandelen.”
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den

Geld