Shutterstock / Steven Richardson
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Steven Richardson

Wat te doen met je spaarboekje na crisisjaar 2020? Beursexpert legt uit hoe je je geld het best laat renderen

Wat brengt de beurs na het rampjaar 2020? Spaarrentes lijken nog jaren laag te blijven, en ook van termijnrekeningen, kasbons en obligaties hoef je weinig grote opbrengsten te verwachten.  “Wie niet vertrouwd is met de beurs zou er minstens toch van moeten proeven”, is alvast het advies van onze financieel expert Pascal Paepen. Hij gaat na of 2021 beter wordt voor wie geld te beleggen heeft.

23 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  3 maanden geleden
  Aandelen had men al moeten kopen in maart als zelfs aandelen zoals Ageas en noem maar op een serieuze klap gekregen hadden. Dat is het moment dat ik aandelen koop. Als de koersen bloedrood zien en iedereen beeft van schrik moet men zijn geld inzetten. De meesten wachten dan om als de beurs al goed herpakt heeft. Ik pak het anders aan.
 • jeannine truyts

  4 maanden geleden
  ik weet alvast wat ik niet ga doen met mijn geld ... NONKELJEAN
 • HENDRIK DE MEIJER

  4 maanden geleden
  Heb 20 jaren in de beleggingen gezeten. Schone tijden meegemaakt. De hoge rente en de stijging van de beurzen. Totdat de klad erin gekomen is. En trouwens de "echte aandelenbeleggers" die hebben nog nooit verlies gemaakt volgens hunzelf. Winst maakt men door zijn aandelen te verkopen maar dan is het probleem altijd: en nu. Men wint niet telkens weer de Lotto.
 • Sven Kerstens

  4 maanden geleden
  Deze man heeft vorig jaar gezegd niet in bitcoins te investeren. De cijfers van het vorig jaar gezien?
 • jos De Decker

  4 maanden geleden
  Alleen in aandelen beleggen vlak na een crash. Meestal wordt het groen licht gegeven door de ECB en de Fed wanneer ze effectief de markten gaan ondersteunen ( lees manipuleren ) zoals in maart 2020.
 1. Welk budget is een goed begin om te starten op de beurs? Wat als je liever niet te veel risico neemt? Onze geldexpert deelt zijn advies met beginnende beleggers
  PREMIUM

  Welk budget is een goed begin om te starten op de beurs? Wat als je liever niet te veel risico neemt? Onze geldexpert deelt zijn advies met beginnende beleggers

  Heb je altijd al het sluimerende idee gehad om ook eens te beginnen met beleggen in aandelen? Aarzel je om die eerste stap te zetten? Het is nochtans makkelijk, aldus onze financieel expert Paul D’Hoore. Én het brengt geld op. Maar moet je dan iedere dag de beurspagina’s lezen? En wat als je je geld terugwil? “Je kan met kleine bedragen beginnen, maar je moet wel een beetje uitkijken met de kosten voor een aankoop van aandelen.”
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Mag je zomaar met je bankrekening in het rood gaan? En hoelang? Onze geldexpert waarschuwt voor deze “zeer dure vorm van lenen”
  PREMIUM

  Mag je zomaar met je bankreke­ning in het rood gaan? En hoelang? Onze geldexpert waarschuwt voor deze “zeer dure vorm van lenen”

  Ga jij wel eens onder nul op je rekening? Je bent geen uitzondering. Alle Belgen samen hebben 18,7 miljoen zichtrekeningen. Bij een steekproef bleken 1,2 miljoen rekeningen in het rood te staan. Dat is dus 6,4% van alle rekeningen. Banken staan het toe, maar niet altijd en zeker niet onbeperkt. Bovendien kan het je aardig wat kosten, waarschuwt onze financieel expert Paul D’Hoore.
 2. Koperprijs blijft stijgen: “Interessante opportuniteit voor beleggers”
  PREMIUM
  2

  Koperprijs blijft stijgen: “Interes­san­te opportuni­teit voor beleggers”

  Het is niet al goud wat blinkt. Het zou ook koper kunnen zijn. Momenteel zijn er veel meer kopers in koper dan in het edelmetaal. De prijs van koper gaat dan ook fors omhoog. Vorig jaar steeg de prijs al met een kwart en tot dusver werd koper ook al 21,5% duurder dit jaar. “Dat is erg nefast voor de consument, maar wél interessant voor de belegger om er geld aan te verdienen”, aldus onze beursexpert Pascal Paepen. Hij legt uit hoe je er het best in investeert.
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

Geld