Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Wat met je verlof in 2021: krijg je evenveel vakantie als je tijdelijk werkloos was? Mag je baas je verplichten om nu al je vakantie in te plannen? Al je vragen beantwoord

In januari je vakantie inplannen voor heel 2021? Geen evidentie in coronatijden. Zullen we bijvoorbeeld wel op zomervakantie kunnen gaan? Is het mogelijk om ingepland verlof alsnog te annuleren, als we plots opnieuw in lockdown gaan? En wat met mijn ‘teller’ als ik het voorbije jaar een hele poos tijdelijk werkloos ben geweest? Geert Vermeir van het Kenniscentrum van HR-dienstverlener SD Worx legt uit wat je allemaal moet weten over je verlof in 2021. 

5 reacties

 • Mario Vanderlinden

  2 weken geleden
  Indien tijdens een vakantie een opname in een ziekenhuis (geen spoed)dient het n/dagen omgezet te worden in ziektedagen, gezien automatische rekening! Dus moet degelijk een verpleegdag zijn die aangerekend is aan het RIZIV! Dus voor 12h00 opname en ontslag s anderendaags 14h00 zijn 2 dagen, zoniet per nacht!
 • Hilkens Björn

  2 weken geleden
  Ik werk in de bouw en maak mij geen zorgen om mijn verlof. Met Pasen heb ik een week verlof, 13 en 14 mei heb ik verlof, 24 mei heb ik verlof, in juli en augustus heb ik 4 weken verlof, 1 november heb ik verlof, 11 en 12 november heb ik verlof, kerstverlof is van 24 december tot 2 januari en dan heb ik nog 4 dagen om vrij te kiezen.
 • greet Decabooter

  2 weken geleden
  Ik werk 4/5,ik verlies de dagen compensatie die op mijn tijds krediet dagen vallen. Ok. Maar ik verlies ook de compensatie voorde feestdagen die op mijn vaste vervangdag voor het weekend vallen en dat is niet wettelijk. Sd word doet hier niks aan, dit is pure diefstal!
 • ringo van der pulst

  2 weken geleden
  Tijdloos?Dan heb je geen vakantiedagen nodig.
 • Patrick Mechels

  2 weken geleden
  Er moet misschien gekeken worden naar mensen die de regels aan hun laars lapten ondanks reizen sterk afgeraden was door de overheid. Deze mensen zijn toch zeer goed geweten door de werkgevers.
 1. Dit moet u weten indien u reisplannen koestert voor 2021
  PREMIUM

  Dit moet u weten indien u reisplan­nen koestert voor 2021

  Acht dagen Gran Canaria in een all-inclusive viersterrenhotel vanaf 907 euro per persoon. Begin juli tien dagen met de autocar naar het Spaanse Salou: 595 euro, voor half pension. Reisbureaus en touroperators zwaaien ook deze kerstperiode weer met vroegboekkortingen, alsof het coronavirus tegen het zomerseizoen van 2021 volledig de wereld uit zal zijn. Zijn er koopjes te doen? Kan je nu écht risicoloos boeken? En wat als ik voor afreis positief test op de wellicht verplichte coronatest?
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Geld