Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Wat met de Belgische economie na corona? Onze bankexperte ziet een oplossing in nog meer schulden maken (maar niet eindeloos)

Hoe zal onze economie eruitzien na de coronacrisis? Het is een vraag die velen zorgen baart. Toch is onze geldexperte Véronique Goossens hoopvol: “De schuldenberg zal als vanzelf wegsmelten de komende jaren.” Ze legt uit hoe dat moet gebeuren en waarom het de beste oplossing is om de Belgische economie te redden.

14 reacties

 • Leo Marien

  2 maanden geleden
  Onze overheid is blut, eigenlijk al heel lang. Zij verdelen de gelden die ze binnenkrijgen en momenteel hebben ze er veel meer nodig hebben dan dat ze binnen krijgen. De tovenaar van dienst is een printer.  Het nieuw geprinte geld houdt momenteel alles recht maar het geld zit vast, hierdoor is er amper inflatie. Na corona gaat het geld rond en dan gebeurt er iets magisch. Stijgende prijzen (inflatie) + nul rente = waardevermindering van uw centen. De moderne vorm van nieuwe belastingen.
 • schillebeeckx jan

  2 maanden geleden
  Dat de politiekers en virologen ons dit eens uitleggen. Als ik schulden maak dan moet ik kunnen verantwoorden hoe ik ze ga af betalen. Waarom moeten zij dat niet? De virologen begrijp ik nog want die mogen alleen aan zichzelf denken. 
 • paul merckx

  2 maanden geleden
  Voorlopig is er geen probleem, de ECB en de FED blijven miljarden toveren uit het niets.Schulden zullen nooit worden terug betaald. Maar eens zal het besef komen dat al dat 'zogenaamd' geld 'fake money' is. Van nul en generlei waard. Het ontwaken zal hard zijn.
 • Yves Cordy

  2 maanden geleden
  Ik ben geen econoom , dus zou ik zou graag hebben dat men mij eens uitlegt hoe heel dat geval in mekaar zit. Wij (België) hebben veel schulden, meer dan ons BNP, Griekenland, Spanje ook, zelfs nog meer, en daarmee ook heel de EU. Zelfs de VS heeft een schuldenberg hoger dan Mt. Everest.In feite heeft ieder land op deze wereldbol schulden. Wie heeft dat dan eigenlijk allemaal tegoed? En, wat hoopt ie ermee te doen moest het ooit eens betaald worden?
 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  Ik zal u eens vertellen hoe we dadelijk uit de schulden zullen zijn in tegenstelling tot een expert. Schaf 5 regeringen af, stop met die onzin van bedrijfswagens en hypotheken. Op tien jaar tijd zijn wij het rijkste land van heel Europa. Legaliseer dan ook nog eens cannabis, nog een extra miljard per jaar.
 1. INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “Het is een schande dat een land met zo'n hoge belastingen opnieuw in een lockdown moet”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “Het is een schande dat een land met zo'n hoge belastin­gen opnieuw in een lockdown moet”

  “Vergelijk corona met een nucleaire explosie. De flits hebben we nu gezien. Wat volgt is de schokgolf met 250.000 werklozen en duizenden bedrijven die in de anderhalvemetereconomie ten onder gaan.” Econoom Peter De Keyzer wond er een half jaar geleden geen doekjes om en staat daar nog steeds achter. “De lockdown is een zwaktebod, zeker bij een tweede golf. De eerste keer tot daar aan toe, maar nu zijn we er met de ogen open in gelopen. Het is alsof de Duitsers weer voor de deur staan en ze weer in twee dagen over ons heen walsen.”
 2. Van reisbegeleider tot schepen, deze vrijwilligers helpen ’s lands grootste woonzorgcentrum uit de nood: “De voldoening is onbeschrijfelijk. Ook na corona wil ik hier blijven helpen”
  PREMIUM
  Tremelo

  Van reisbege­lei­der tot schepen, deze vrijwilli­gers helpen ’s lands grootste woonzorg­cen­trum uit de nood: “De voldoening is onbeschrij­fe­lijk. Ook na corona wil ik hier blijven helpen”

  “We komen serieus handen tekort.” Precies een maand geleden slaakte directeur Yves Minnoye (54) van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo een noodkreet. Het coronavirus had hopeloos z’n weg naar binnen gevonden. Vandaag lopen 18 nieuwe vrijwilligers de benen vanonder hun lijf om het grootste rusthuis van ons land mee draaiende te houden. Ook onze reporter liep een dagje mee. “Dit heeft een nieuwe deur geopend in mijn leven.”
 1. Steeds meer familiebedrijven verlaten de beurs: hoe komt dat én wat brengt jou dat op als belegger?
  PREMIUM

  Steeds meer familiebe­drij­ven verlaten de beurs: hoe komt dat én wat brengt jou dat op als belegger?

  De Brexit kennen we, maar heb je al gehoord van de beursexit? Almaar meer beursgenoteerde (familie)bedrijven zoals Sioen en Zenitel lijken de Brusselse beurs de rug toe te keren. Waarom doen ze dat net nu? En vooral: wat betekent dat voor jouw portemonnee? Pascal Paepen, beursexpert en docent ‘Bank & Beurs’ aan de KU Leuven en Thomas More, licht toe. “Wie ingaat op het voorstel van de families, kiest voor snelle winst.”
 1. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

Geld