Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wat is vriendschapsfraude en hoe kan je het voorkomen?

Het aantal meldingen van ‘vriendschapsfraude’ is in een jaar bijna verdubbeld, dat meldt de FOD Economie. Vriendschapsfraude is een manier waarbij oplichters door zielige verhalen geld vragen aan slachtoffers. Ook Covid-19 had het voorbije jaar hierbij een grote impact. Lien Meurisse van FOD Economie geeft antwoord op de meest voorkomende vragen.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. HET DEBAT. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet gratis thuisbezor­ging van pakjes afgeschaft worden? Dit is jullie mening

  De arbeidsinspectie viel gisteren binnen bij het postbedrijf PostNL in Mechelen, Wommelgem en Ardooie na journalistiek onderzoek van HLN en VTM Nieuws. Onze journalist Joppe Nuyts ging undercover bij het bedrijf. Dat er wantoestanden zijn bij PostNL zorgt voor weinig verwondering bij experts. Grote spelers willen ‘gratis leveren’. Onderaannemers worden uitgebuit en frauderen op hun beurt. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Zo denkt u als lezer erover.

Geld