Rechts: Michaël Van Droogenbroeck
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Michaël Van Droogenbroeck © rv

Wat als je tijdens vakantie in quarantaine moet? Geldexpert over gevolgen van coronavirus voor jouw portemonnee

De voorbije weken stonden in het teken van het coronavirus. Ook ons land ontsnapt niet aan de epidemie. Hoe dat virus zich de komende weken verder verspreidt, is koffiedik kijken. Maar het is niet uitgesloten dat jouw reisplannen of je werk daardoor doorkruist worden. Wie betaalt in dat geval de kosten? Onze expert Michaël Van Droogenbroeck belicht enkele financiële vragen.

 1. Te veel bijverdienen tijdens uw pensioen kan een dure grap worden
  PREMIUM

  Te veel bijverdie­nen tijdens uw pensioen kan een dure grap worden

  Oud is niet out. Het is niet omdat het pensioen lonkt dat u ook niet meer professioneel actief zou willen blijven. Voor sommigen is dat zwarte gat bepaald geen leuk vooruitzicht, voor anderen is de financiële terugval moeilijk. De voorbije jaren zijn er heel wat maatregelen genomen waardoor u kan blijven werken en verdienen in combinatie met uw pensioen. Het mag en het kan, maar let wel op want in sommige gevallen kan u uw pensioen tijdelijk kwijtspelen als u te veel verdient. Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck geeft antwoord op enkele veelgestelde vragen.
 2. Spaarboekje openen voor je kind? Wie rendement wil, kan beter beleggen met fondsenspaarplan
  PREMIUM

  Spaarboek­je openen voor je kind? Wie rendement wil, kan beter beleggen met fondsens­paar­plan

  De pamperrekening is al lang ingeburgerd. Bij enkele banken kunnen ouders zelfs al voor de geboorte een rekening openen voor hun kindje, zodat het rekeningnummer mee op het geboortekaartje kan prijken. Een fondsenspaarplan klinkt misschien wat minder aantrekkelijk, maar het rendement kan wel het verschil maken. Belangrijkste bondgenoot daarbij is de tijd: een horizon van minstens 18 jaar. Onze financieel expert Michaël Van Droogenbroeck legt uit hoe het precies werkt.