Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Wat als je je woonlening niet (meer) kan afbetalen? Onze geldexpert legt uit

Tot 31 oktober kon al wie zijn of haar inkomen zag verdampen door de coronacrisis, betalingsuitstel aanvragen voor een woonlening. De regeling geldt tot eind dit jaar en ongeveer 120.000 gezinnen maken er gebruik van. Volgt er geen verlenging van de regeling, dan moet vanaf januari weer aan de maandelijkse aflossingen worden voldaan. Onze financieel expert Paul D’Hoore legt uit wat je best doet als je financieel in nauwe schoentjes komt.

16 reacties

 • luc vangindertael

  10 maanden geleden
  Als je nu niet meer kan afbetalen zal dit volgend jaar niet verbeteren. Bovendien zullen volgend jaar veel bedrijven de hakbijl bovenhalen.
 • raf peeters

  10 maanden geleden
  @Sobek Wessels,lonen al 30 jaar niet gestegen??.De lonen zijn ge-explodeert .er is een periode geweest dat men anders niks deed dan staken voor hogere lonen,resultaat is dat inderdaad alles duurder is gewor-den.Arbeider verdiende 40000Bfr(1000€) en nu 1500€,dat zijn wel 500€(20000fr) meer hè en geen 200€.Nu met de corona zou men van de situatie gebruik moeten maken terug de lonen te resetten en normaal doen,nu is allemaal "TE" en loopt men voortdurend naarst hun schoenen.
 • Fonske Beys

  10 maanden geleden
  Banken zijn geen liefdadigheid  instellingen . 
 • claudio lugli

  10 maanden geleden
  Nick Verheyen tis makkelijk om ander met vinger te wijzen. Jullie hebben inderdaad een mooi inkomen. Hoop vooral dat je nooit iets aan de hand gaat krijgen of plots ontslagen wordt. Tenzij je een fenomenale ontslag premie krijgt
 • David Hermans

  10 maanden geleden
  Nog niet zo lang geleden is daar wat commotie over geweest omdat bleek dat zij die uitstel hebben gekregen toch bijkomende interesten kregen aangerekend, terwijl eerst was gecommuniceerd dat dit niet het geval zou zijn.  Dat stond blijkbaar -zoals altijd- in de kleine lettertjes en was dus perfect toegestaan.  De banken beweren dat die bijkomende interest normaal is en dat ze daar geen 'winst' op maken..
 1. Huizen met een tuin verkopen als zoete broodjes: “Wie wacht, betaalt binnenkort misschien minder voor zijn droomhuis”
  PREMIUM

  Huizen met een tuin verkopen als zoete broodjes: “Wie wacht, betaalt binnenkort misschien minder voor zijn droomhuis”

  Huizen met een tuin in de stad en in de rand worden in tijden van corona in een mum van tijd verkocht en dat frustreert heel wat kandidaat-kopers. Vooral jonge koppels dreigen het slachtoffer te worden, waarschuwen experts. Hoeveel betaal je tegenwoordig voor zo’n huis met hof? En hoe krijg je er toch een te pakken? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt geeft advies en waarschuwt voor enkele valkuilen.
 2. Deze gezinnen maken hun coronarekening: "Er stond een mooi bedrag op ons spaarboekje, maar dat is op”
  PREMIUM

  Deze gezinnen maken hun coronareke­ning: "Er stond een mooi bedrag op ons spaarboek­je, maar dat is op”

  Facturen gespreid betalen. Op familie rekenen voor wat brood of rijst. Of net het omgekeerde: een mooi bedrag opzij kunnen zetten om het huis te renoveren. Deze vier gezinnen voelen nog steeds de financiële impact van de eerste lockdown, en het is nog niet voorbij. Wij keken met hen naar wat er binnenkomt en buitengaat, en maakten de rekening op. “Ons netto gezinsinkomen daalde sinds de crisis met 1500 euro. Plots is het elke maand tellen om rond te komen.”
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Geld