Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Wat als je je woonlening niet (meer) kan afbetalen? Onze geldexpert legt uit

Tot 31 oktober kon al wie zijn of haar inkomen zag verdampen door de coronacrisis, betalingsuitstel aanvragen voor een woonlening. De regeling geldt tot eind dit jaar en ongeveer 120.000 gezinnen maken er gebruik van. Volgt er geen verlenging van de regeling, dan moet vanaf januari weer aan de maandelijkse aflossingen worden voldaan. Onze financieel expert Paul D’Hoore legt uit wat je best doet als je financieel in nauwe schoentjes komt.

16 reacties

 • luc vangindertael

  8 maanden geleden
  Als je nu niet meer kan afbetalen zal dit volgend jaar niet verbeteren. Bovendien zullen volgend jaar veel bedrijven de hakbijl bovenhalen.
 • raf peeters

  8 maanden geleden
  @Sobek Wessels,lonen al 30 jaar niet gestegen??.De lonen zijn ge-explodeert .er is een periode geweest dat men anders niks deed dan staken voor hogere lonen,resultaat is dat inderdaad alles duurder is gewor-den.Arbeider verdiende 40000Bfr(1000€) en nu 1500€,dat zijn wel 500€(20000fr) meer hè en geen 200€.Nu met de corona zou men van de situatie gebruik moeten maken terug de lonen te resetten en normaal doen,nu is allemaal "TE" en loopt men voortdurend naarst hun schoenen.
 • Fonske Beys

  8 maanden geleden
  Banken zijn geen liefdadigheid  instellingen . 
 • claudio lugli

  8 maanden geleden
  Nick Verheyen tis makkelijk om ander met vinger te wijzen. Jullie hebben inderdaad een mooi inkomen. Hoop vooral dat je nooit iets aan de hand gaat krijgen of plots ontslagen wordt. Tenzij je een fenomenale ontslag premie krijgt
 • David Hermans

  8 maanden geleden
  Nog niet zo lang geleden is daar wat commotie over geweest omdat bleek dat zij die uitstel hebben gekregen toch bijkomende interesten kregen aangerekend, terwijl eerst was gecommuniceerd dat dit niet het geval zou zijn.  Dat stond blijkbaar -zoals altijd- in de kleine lettertjes en was dus perfect toegestaan.  De banken beweren dat die bijkomende interest normaal is en dat ze daar geen 'winst' op maken..
 1. "Sparen zal ook de komende jaren synoniem zijn met koopkracht verliezen": geldexperts over hoe je je geld beter wél kan beleggen
  PREMIUM

  "Sparen zal ook de komende jaren synoniem zijn met koopkracht verliezen": geldex­perts over hoe je je geld beter wél kan beleggen

  “Je bent 20% armer als al je geld 20 jaar op spaarboekje staat.” VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck en zijn Knack-collega Ewald Pironet winden er in hun nieuwe boek Investeren in de tweede helft van je leven geen doekjes om: je spaarboekje brengt tegenwoordig nog amper iets op, integendeel. Maar wat doe je dan met je spaargeld wanneer je woonlening is afbetaald en je kinderen het huis uit zijn? Is het het ideale moment om te investeren in vastgoed? En welke beleggingsvormen kwamen het best uit de lockdown?

Geld