AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Wanneer stopt de daling van de beurskoersen?

De beurzen kleurden de voorbije weken dieprood. Als de S&P500-index van de Amerikaanse aandelenmarkt als thermometer wordt gebruikt, vielen de koersen sinds Nieuwjaar al meer dan 20% terug. Dat staat in schril contract met de vooruitgang van de voorbije jaren. Hoe komt dat nu? Zullen de beurzen de komende weken en maanden blijven dalen, of gaat de tegenwind liggen? En welke aandelen blijven veilige en slimme beleggingen? 

23 reacties

 • Herman Degeest

  2 maanden geleden
  Een winnaar de banken .
 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Waar is de regering nu? 30% taksen op elke vorm van winstneming, en de verliezen worden die nu fiscaal aftrekbaar? Of is het weer "ondernemen en investeren" extra belasten en bij verlies "trek uw plan"?
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Wellicht gaat het heel de zomer door nog bergaf met de koersen, dat is typisch. Zit nog altijd op +15% sinds 1.1.2020 en x2 op 10 jaar, niets aan de hand dus als je wat goede bedrijven kiest en erop blijft zitten.
 • dany cortvriendt

  2 maanden geleden
  ONS dynamisch pensioensparen duurt nog tot 2028 ;als ik zie wat de opbrengst deze dagen is ...mocht ik het opnieuw doen nooit meer na alle kosten zullen we even habbekrats overhouden
 • johan ruell

  2 maanden geleden
  Vindt het wel spijtig van Paul D'Hoore dat hij in het begin van de oorlog zei dat de geschiedenis leert dat de beurzen snel herstellen van een oorlog. Niets is hier minder waar maar het is een feit dat de inflatie hier ook toe bijdraagt. Vraag me wel af wanneer de bodem ongeveer bereikt zal zijn. Ik denk dat het nog verder omlaag kan.