AP
Volledig scherm
© AP

Wall Street bereikt recordhoogte door vertrouwen in steunpakket Biden

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag opnieuw met winsten gesloten. De brede S&P 500-index op Wall Street steeg zelfs voor de zesde handelsdag op rij en kwam uit op een nieuw record. Volgens kenners is in New York momenteel sprake van de langste beursrally sinds augustus.

2 reacties

 • Jean Rossouw

  4 maanden geleden
  Ze noem het een rally maar het is eigenlijk inflatie.
 • freddy cardoen

  4 maanden geleden
  Die coronasteun was ook al door Trump beloofd . Maar nu dat het van de democraten komt nu vooral vertrouwen en geen kritiek zoals Trump kreeg . En plots zijn er ook zoveel coronabesmettingen niet meer .
 1. Deze jonge Vlamingen hebben tot 625 procent winst geboekt met de ‘GameStop’-chaos: “Middelvinger naar rijken op Wall Street”
  PREMIUM

  Deze jonge Vlamingen hebben tot 625 procent winst geboekt met de ‘GameStop’-cha­os: “Middelvin­ger naar rijken op Wall Street”

  Chaos op de beurs. De afgelopen dagen explodeerde de koers van quasi waardeloze aandelen als GameStop nadat amateurbeleggers massaal aandelen kochten. Hun doel: rijke beleggingsfondsen een hak zetten. Enkele (jonge) Vlamingen sprongen mee op de kar: Vincent (27) uit Grimbergen en Marie (25) uit Mechelen zagen in december al wat er aan het gebeuren was op het Reddit-forum ‘Wall Street Bets’ en plukten daar deze week de vruchten van met winsten tot wel 625 procent. En bij GameStop lijkt het niet te stoppen, want de beleggers van Wall Street Bets richten hun vizier intussen op andere ‘waardeloze’ aandelen: “En deze keer zit ik de rit helemaal tot het einde uit”.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!

Geld