Elon Musk.
Volledig scherm
PREMIUM
Elon Musk. © AFP

Waarom Elon Musk zoveel biedt om zijn speeltje Twitter over te nemen

Elon Musk wil Twitter kopen en biedt daarvoor een slordige 40 miljard euro. De Teslabaas wil naar eigen zeggen van Twitter een platform maken waar de vrije meningsuiting absoluut is. En om de microblogsite te kunnen hervormen, is het natuurlijk makkelijker dat je er eigenaar van bent. 

11 reacties

 • Anne JACOBS

  4 maanden geleden
  Ok, Donald Trump mag opnieuw op het platform, oyé!
 • stefan meues

  4 maanden geleden
  Ik denk dat elke vorm van censuur en mediamanipulatie, vooral in handen van extreem linksdenkenden/politici die EU plaatsen ambiëren, moet verboden worden. Europa draait rond macht en geld voor diegenen die honderden miljarden belastingsgeld van links naar rechts kunnen gooien, zonder dat ook maar één hardwerkende burger weet wat er effectief mee gebeurt. Het is niet voor niets dat de EU alle corrupte landen wil laten aansluiten. Dit geeft hen enorme vrijheid om geld te verduisteren.
 • Catherine Mistiaen

  4 maanden geleden
  Misschien wil Elon Musk gewoon zeggen: "Kijk eens hoeveel geld ik heb en hoeveel ik kan besteden?" aan de regering. Miljardairs vragen zélf om meer belastingen te betalen in en voor hun land. Ze zouden niets liever willen. Maar regeringen zijn daar tegen. Regeringen willen de eer van 'weldoener zijn voor het volk', niet delen met de rijken (mijn gedacht).
 • Jacques-Philippe Leclerc

  4 maanden geleden
  De nieuwe slogan van Musk wordt: "Make Twitter Great Again!" En elke linksdenkende valt weer gelijk van zijn stoel af. Op basis van opvallende irrationele overtuigingen en emoties ondermijnen deze linksdenkende weer op meedogenloze wijze de belangrijkste principes waar onze wettelijke "Vrijheid van Meningsuiting" is op gebaseerd. Want de macht en/of het recht om te doen inlaten waar iemand zin in hebt, zich uiten en/of denken zoals men wil, daar hebben ze altijd een groot probleem mee gehad..
 • Paul van de velde

  4 maanden geleden
  Sociale media, de nieuwe sport van de "moderne" mens.
 1. Recordnettowinst van 428,5 miljoen euro, maar CEO Belfius ziet geen mogelijkheid om rente op spaarboekjes te verhogen

  Recordnet­to­winst van 428,5 miljoen euro, maar CEO Belfius ziet geen mogelijk­heid om rente op spaarboek­jes te verhogen

  De kans is klein dat banken al voor het einde van het jaar hun spaarrente optrekken, zelfs al heeft de Europese Centrale Bank (ECB) onlangs de rentetarieven in de eurozone verhoogd met 0,5 procentpunt of 50 basispunten. Dat heeft de CEO van Belfius, Marc Raisière, vrijdag verklaard tijdens een persconferentie over de halfjaarresultaten. De staatsbank behaalde in het eerste semester haar beste halfjaarresultaat ooit en overweegt een interimdividend.