Een Vkusvill in Moskou.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Vkusvill in Moskou. © BELGAIMAGE

Waarom de Russische invasie goed nieuws is voor u en ik: “Onze supermarkten moeten bang zijn”

Opgepast, de Russen komen eraan! Deze keer in de vorm van hypergoedkope supermarkten die recht uit het Sovjet-tijdperk lijken te komen. Naast Mere, heeft ook het Russische VkusVill interesse om naar ons land te komen. En ook Wildberries, de Oost-Europese e-commercereus staat te trappelen. “De Belgische supermarkten moeten terecht bang zijn”, zeggen experts. En ja, dat betekent goed nieuws voor u en ik. 

62 reacties

 • michel vandewiele

  1 week geleden
  Hier blijkt opnieuw de zwakte van de EU, Rusland blokkeert de invoer van Europese producten, bv peren uit Belgie en zij mogen hier gewoon hun brol aan de man brengen. Worden trouwens al die producten ook gecontroleerd door de economische- en voedselinspectie.
 • Gerard Teeuws

  2 weken geleden
  Jean-Pierre Clemens: Als NVA zijn goesting mag doen zijn er minder ministers in ons land en minder gemeentes in Brussel. Zelfs de senaat en de provincies zullen dan verdwijnen.
 • walther truyens

  3 weken geleden
  dat is geen goed nieuws voor ons , onze heersers zullen dit direct in de index plaatsen en de mensen zullen misschien een 10 % van die producten gebruiken en onze index zal nog meer vervalst worden .
 • Pé Gevers

  3 weken geleden
  Het is niet altijd het product op zich zelf, en de winst erop, die het duur maakt. Maar de gehele omkadering moet via dit product betaald worden, personeel en infrastructuur. Deze nieuwe winkels houden de infrastructuurkosten en personeelskosten zo laag mogelijk. Daar zit het prijsverschil.
 • Marcus Vadis

  3 weken geleden
  Eigenlijk zouden we niets moeten kopen uit landen die het Westen bedreigen gelijk China en Rusland. China is rijk geworden door het Westen en nu gaan ze ons wat gaan bedreigen, onmiddellijk import stop invoeren en het is zo gedaan!
 1. Drie op de tien willen niet overstappen op elektrische bedrijfswagen

  Drie op de tien willen niet overstap­pen op elektri­sche bedrijfswa­gen

  Drie op de tien werknemers met een bedrijfswagen (31 procent) willen niet overstappen op een elektrische bedrijfswagen. Vier op de tien zouden bereid zijn om de overstap te wagen, maar enkel onder bepaalde voorwaarden. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstverlener Securex. Belangrijkste reden is dat elektrische voertuigen volgens de bevraagden niet voldoen aan hun professionele behoeften omdat ze bijvoorbeeld lange afstanden afleggen.

Geld