noels
Volledig scherm
PREMIUM
noels © Shutterstock

Waar komt 1.350 miljard euro vandaan en wat zullen we ervan voelen in onze portefeuille? Onze geldexpert geeft uitleg bij Europese steunmaatregelen

Om de gevolgen van de coronacrisis te counteren, pompt de Europese Centrale Bank (ECB) 1.350 miljard euro in de economie; 600 miljard extra bovenop de 750 miljard die ze al eerder aankondigde. Een bedrag om van te duizelen, vindt ook Michaël De Man, obligatiestrateeg uit het team van geldexpert Geert Noels. Hij gaat dieper in op de werking van de centrale bank en waar dat geld dan naartoe gaat.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. "Laat je hoofd niet zot maken door dagelijkse berichtgeving": onze beursexpert vertelt je wanneer je een groot bedrag beter gespreid belegt
  PREMIUM

  "Laat je hoofd niet zot maken door dagelijkse berichtge­ving": onze beursex­pert vertelt je wanneer je een groot bedrag beter gespreid belegt

  Stel, je hebt een erfenis ontvangen van 100.000 euro en je besluit dit grote bedrag volledig te beleggen. Laat je alles in een keer over aan de schommelingen van de beurs of stap je beter gespreid in de tijd in, bijvoorbeeld door iedere maand 10.000 euro te beleggen? “Stel alvast een goed investeringsplan op dat aansluit bij je financiële ambities”, zegt Cedric Stichelbaut, portefeuille-analist uit het team van onze geldexpert Geert Noels. Hij vertelt wat je opties zijn in deze situatie, bespreekt de valkuilen en geeft een voorbeeld van drie mogelijke scenario’s.
 2. “Nee tegen bitcoin”: protest in eerste land ter wereld waar cryptomunt wettig betaalmiddel is

  “Nee tegen bitcoin”: protest in eerste land ter wereld waar cryptomunt wettig betaalmid­del is

  Duizenden mensen zijn de straat opgegaan in de hoofdstad van El Salvador om te protesteren tegen de invoering van de bitcoin als wettig betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse land. El Salvador is het eerste land ter wereld dat de cryptomunt als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd naast de Amerikaanse dollar, maar veel inwoners zijn bezorgd over de grote waardeschommelingen van de bitcoin.
 3. Onze geldexpert waarschuwt voor EU-meerjarenbegroting en coronaherstelfonds: “Dit gaat België veel geld kosten”
  PREMIUM

  Onze geldexpert waarschuwt voor EU-meerjaren­be­gro­ting en coronaher­stelfonds: “Dit gaat België veel geld kosten”

  Op 17 en 18 juli staat er een belangrijke Europese top op het programma. Europees Raadsvoorzitter Charles Michel probeert de landen op één lijn te krijgen over de EU-meerjarenbegroting en het coronaherstelfonds van 750 miljard euro. Alleen vreest Geert Noels, beursexpert in ons geldpanel, dat we niet beseffen hoeveel geld dit ons land zal kosten. In een opiniërend stuk legt hij uit waarom we voorzichtig moeten zijn.

Geld