Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Shutterstock

Vrouwen aan de top krikken resultaten op

Er moet meer aandacht komen voor de positie van vrouwen in het bedrijfsleven. Niet vanuit het zeurderige argument dat vrouwen te weinig kansen krijgen. Wel omdat een goede vertegenwoordiging van vrouwen op alle niveaus van het bedrijf leidt tot betere financiële resultaten.

 1. Oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz: “Trump was een economische ramp”

  Oud-Nobelprijs­win­naar Joseph Stiglitz: “Trump was een economi­sche ramp”

  Over minder dan twee weken kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. Dat kan de Democraat Joe Biden worden, maar ook hun huidige, de Republikein Donald Trump, blijven. Van die laatste is het economische beleid van de afgelopen vier jaar voor sommigen mogelijk een argument voor herverkiezing. Voormalig Nobelprijswinnaar en ex-adviseur van Bill Clinton, Joseph Stiglitz (77), ziet dat anders en noemt Trumps politiek in de Spaanse krant El País “een economische ramp”.
 2. Vrouwen verdienen in ons land 20% minder dan mannen: “Het is schrijnend maar als je even veel wil verdienen, word je beter geen moeder”
  PREMIUM

  Vrouwen verdienen in ons land 20% minder dan mannen: “Het is schrijnend maar als je even veel wil verdienen, word je beter geen moeder”

  In ons land klokt de loonkloof nog steeds af op twintig procent. Daarom is het op 14 maart Equal Pay Day. Niet toevallig: vrouwen moeten tot die datum werken om hetzelfde totaalinkomen van het vorige jaar te verdienen als mannen. “Slechts acht procent van de deeltijds werkende vrouwen wil geen voltijdse job”, vertelt Vera Claes (59), secretaris van de progressieve vrouwenbeweging zij-kant en moeder van Equal Pay Day.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is

Geld