Een bewakingscamera maakte beelden van Thodex-oprichter Faruk Fatih Ozer aan de paspoortcontrole in de luchthaven van Istanbul.
Volledig scherm
Een bewakingscamera maakte beelden van Thodex-oprichter Faruk Fatih Ozer aan de paspoortcontrole in de luchthaven van Istanbul. © AFP

Vrees voor fraude nadat CEO van Turks cryptoplatform vlucht

Het openbaar ministerie van het Turkse Istanbul heeft vandaag een onderzoek geopend naar de CEO van Thodex, een Turks uitwisselingsplatform voor cryptovaluta. De man, Faruk Fatih Ozer, zou uit het land gevlucht zijn na beschuldigingen van fraude en miljoenen gestolen dollars.

2 reacties

 • Pedro Skeeter

  1 jaar geleden
  Beste Walter, in de 10 jaar dat crypto bestaat zijn er al talloze gevallen geweest, ik ben al 4 jaar met bitcoin bezig en in het begin was dat veel frequenter. Het is juist omdat er steeds meer wettelijk toezicht op deze platformen komen dat dit gebeurt. Er zijn 600+ cryptohandelsplatformen, deze is een onbeduidende (2 milj) die niets voorstelt op wereldniveau. Dubieuzere banken verdwijnen zo ook, maar ja dat is geen nieuws, maar als het een crypto exchange is en t'is negatief, publiceren maar.
 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  Dat is nummer uno, en de rest zal volgen.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. “Begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedselbank”: hoe werkt dat? En wanneer kan je er terecht?

  “Begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedsel­bank”: hoe werkt dat? En wanneer kan je er terecht?

  Het was een alarmerend bericht in de krant: begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedselbank. En dat aantal blijft stijgen, de laatste maanden zelfs met 25 procent. Tegelijk krijgen de voedselbanken sedert begin april zo’n 30 procent minder schenkingen binnen van de voedingsnijverheid. Jozef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken vzw, vertelt hoe zo’n voedselbank werkt, wie ernaartoe kan en waar je ze vindt.