Een bewakingscamera maakte beelden van Thodex-oprichter Faruk Fatih Ozer aan de paspoortcontrole in de luchthaven van Istanbul.
Volledig scherm
Een bewakingscamera maakte beelden van Thodex-oprichter Faruk Fatih Ozer aan de paspoortcontrole in de luchthaven van Istanbul. © AFP

Vrees voor fraude nadat CEO van Turks cryptoplatform vlucht

Het openbaar ministerie van het Turkse Istanbul heeft vandaag een onderzoek geopend naar de CEO van Thodex, een Turks uitwisselingsplatform voor cryptovaluta. De man, Faruk Fatih Ozer, zou uit het land gevlucht zijn na beschuldigingen van fraude en miljoenen gestolen dollars.

2 reacties

 • PETER VAN DEN BERGH

  2 weken geleden
  Beste Walter, in de 10 jaar dat crypto bestaat zijn er al talloze gevallen geweest, ik ben al 4 jaar met bitcoin bezig en in het begin was dat veel frequenter. Het is juist omdat er steeds meer wettelijk toezicht op deze platformen komen dat dit gebeurt. Er zijn 600+ cryptohandelsplatformen, deze is een onbeduidende (2 milj) die niets voorstelt op wereldniveau. Dubieuzere banken verdwijnen zo ook, maar ja dat is geen nieuws, maar als het een crypto exchange is en t'is negatief, publiceren maar.
 • Walter Van Criekinge

  2 weken geleden
  Dat is nummer uno, en de rest zal volgen.
 1. Vrouw doet alsof ze verdrinkt in zee, maar daar lachen de hulpverleners niet mee aan de kust
  Play

  Vrouw doet alsof ze verdrinkt in zee, maar daar lachen de hulpverle­ners niet mee aan de kust

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten

Geld