De afdeling van Volvo Trucks in Gent.
Volledig scherm
De afdeling van Volvo Trucks in Gent. © belga

Vrachtwagenbouwer Volvo schrapt 4.100 kantoorjobs: niet duidelijk of Gent getroffen is

Vrachtwagen- en bussenbouwer Volvo Group, die een fabriek heeft in Gent, schrapt 4.100 kantoorbanen. Daarvan verdwijnen er 1.250 in thuisland Zweden, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. “De impact op Belgische vestiging wordt nog onderzocht”, klinkt het bij de woordvoerder van Volvo Trucks Gent. Volvo Group stelt in België ruim 3.500 mensen te werk. In de fabriek in Gent werken zowat 2.600 mensen, voornamelijk arbeiders.

5 reacties

 • Steven Coppieters

  2 jaar geleden
  In gent lopen er in ieder geval een pak teveel bedienden rond. De voorbije jaren werd er bij herstructurering telkens in de arbeiders gesnoeid.
 • Ben Strubbe

  2 jaar geleden
  Of, John Stahl, ze werken in dienst van een ander bedrijf dat consultants verhuurt aan bedrijven. Geen medelijden mee. Als zelfstandige (eigenlijk schijnzelfstandige, want ze werken maar voor één werkgever), worden ze overbetaald (via facturatie). Elke zelfstandige loopt net dezelfde risico's.
 • John Stahl

  2 jaar geleden
  Consultants zijn meestal zelfstandigen. Dus, werkloosheidsuitkering, ziekteverzekering of andere voordelen, forget it. En de bedrijven kunnen het aanstellen van consultants ook nog eens aftrekken van de belasting. Bedrog van de bedrijven en de overheid tov hun bevolking.
 • luc lenoir

  2 jaar geleden
  wat denk ge ze profiteren ervan om de corona de schuld te geven maar zijn de aandeel houders die te weinig winst in hun zakken kunnen steken
 • jef wouters

  2 jaar geleden
  zijn er echt zoveel mensen nodig op een kantoor in deze digitale tijd
 1. Miljardenovername van 'Call of Duty'- en 'Candy Crush'-maker Activision-Blizzard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimidatie”
  games

  Miljarden­over­na­me van 'Call of Duty'- en 'Candy Crus­h'-ma­ker Activision-Bliz­zard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimida­tie”

  In de zomer en herfst van 2021 ontplofte de bom bij ontwikkelaar Activision Blizzard, bekend voor games als ‘Call of Duty’, ‘World of Warcraft’ en ‘Candy Crush’. In juli werd het gamebedrijf aangeklaagd door de Amerikaanse staat Californië voor het discrimineren van vrouwen. In november bracht zakenkrant ‘The Wall Street Journal’ naar buiten dat CEO Bobby Kotick op de hoogte was van seksueel misbruik binnen zijn bedrijf. Die problemen maakten de overname door softwarebedrijf Microsoft mogelijk, schrijven Amerikaanse media. En opvallend: Kotick krijgt 375 miljoen dollar als de deal afgerond is.