Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vooruit en PS willen platformwerkers zoals koeriers van Deliveroo altijd als werknemers beschouwen

Behandel platformwerkers als werknemers in plaats van als zelfstandigen, zodat ze automatisch alle rechten krijgen die elke andere werkende Belg krijgt. Dat is de kern van een wetsvoorstel dat Vooruit en PS hebben ingediend in de Kamer. “Iedereen heeft recht op een eerlijk loon en sterke sociale bescherming naar werk”, zegt Kamerlid Anja Vanrobaeys (Vooruit).

6 reacties

 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Juist. En stop nu maar met altijd te kappen op de zelfstandigen want die hebben veel minder rechten dan werknemers maar creëren wel de jobs voor hen. Leven en laten leven.
 • Kristof Degros

  1 jaar geleden
  Frank Joos: België zit vol met schijnzelfstandigen ... Maar als zelfstandige kies je zelf wanneer je werkt, hoeveel je werkt ... Hoeveel consultants zijn er niet die jaren lang bij hetzelfde bedrijf werken ? Of ik doe 1 ding en ik wil af en toe wel voor deliveroo rijden om de kas wat aan te spekken ... dat mag dan ook niet meer ? Nu al je 1 jaar alleen voor deliveroo gewerkt hebt, dan ben je schijnzelfstandige, punt
 • Frank Joos

  1 jaar geleden
  Hoe ze nu werken is een zuivere schijnzelstandige, en dat in volgens wet verboden. Tijd dat daar serieus aan gewerkt zal worden.
 • Thierry Lints

  1 jaar geleden
  Dit betekent - eindelijk geven vooruit en ps toe - dat een zelfstandige niet dezelfde rechten heeft als een werknemer - waar slaat dat dan op ? Is een zelfstandige een stuk onbenul misschien die geen respect verdiend ? Na 40 jaar ga ik een pensioen genieten van 1.200 euro - hallöooooooo
 • Marc Verdonck

  1 jaar geleden
  Ze zouden wel gek zijn, een werknemer ontslaan kost een bom geld. Als klein bedrijf hoeft er maar één profiteur tussen te zitten en het kost je 20.000 euro om hem te ontslaan. Dus werken met zelfstandige die voor jou werken en nog taken voor zichzelf uitvoeren is de normaalste zaak.