Philippe Loubele uit Hombeek (links), die een bedrijfje in technologische geluidsoplossingen voor audio/hifi/tv, zag zijn onderneming failliet gaan. Carl De Meestere (rechts) verkocht cuberdons te Gent maar heeft nu een zaak in Koksijde
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Loubele uit Hombeek (links), die een bedrijfje in technologische geluidsoplossingen voor audio/hifi/tv, zag zijn onderneming failliet gaan. Carl De Meestere (rechts) verkocht cuberdons te Gent maar heeft nu een zaak in Koksijde © David Legreve / Benny Proot

Voorspelde golf van faillissementen blijft voorlopig uit, maar deze ondernemers zagen hun bedrijf toch op de fles gaan: “Bankiers kijken naar cijfers, maar doen weinig moeite om het verhaal erachter te begrijpen”

Zijn bedrijf was een spin-off van het grote Philips en had tot voor corona wind in de zeilen, maar vorige week heeft Philip Loubele (50) de boeken neergelegd van iLab. “Vier reddingsplannen heb ik opgesteld, maar telkens werden ze door de feiten ingehaald. Je weet niet wanneer die corona-ellende stopt en ik wilde de put niet dieper graven.”

9 reacties

 • Edmond Dillien

  12 maanden geleden
  Bankier is het beste beroep ter wereld je kan en mag alles, net als politici trouwens, de laatste crisis in de V.S. die uit deinde tot hier is door bankiers veroorzaakt en terwijl hun CEO's en andere veelverdieners hun lonen en premie's nog steeds stijgen zijn er nog altijd mensen die door hun wanbeheer in armoe leven.
 • les cor

  1 jaar geleden
  dat is niet in hun belang en een failissement komt hen vaak goed uit (goedkoop vastgoed)
 • Patrick Weyers

  1 jaar geleden
  Yep, enkel nog wat wachten en de catastrofe is er. De deurwaarders gaan het begin volgend jaar heel druk krijgen. Duizenden jobs verloren omdat ze geen enkel respect hebben voor de inspanningen van de kleine zelfstandige ondernemer. De groten zoals Ikea, Bol, Amazon & Co steken hun belastingen ergens ver weg waar we niet aan kunnen. Vergeet je werkloosheidsteun en medische zorg maar. Betaal maar uit eigen zakken want de sociale zekerheid is failliet.
 • Carl Peeters

  1 jaar geleden
  Dat zijn typisch de banken. Bolwerken van puur egoïsme en geldlust.
 • Wim Offermans

  1 jaar geleden
  Bankiers boren je al dan niet met plezier verder de grond in, en dat ze het niet proberen te ontkennen. Geen enkele moeite doen ze om je te helpen. Toen ze elk jaar een 100.000 netto mochten incasseren, geen kik gehoord. Als ik nu uitschot schrijf, publiceren jullie als nog mijn reactie?