Illustratiebeeld: een energierekening op een telefoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld: een energierekening op een telefoon. © ANP

Voor het eerst in vijf jaar meer Vlamingen met variabel dan vast gascontract. Nog één leverancier biedt vaste optie: waarom je dat best (niet) doet

Voor het eerst in vijf jaar hebben meer Vlamingen een variabel contract voor aardgas dan één met vast tarief. Een resultaat van de torenhoge energieprijzen en het feit dat nog amper één leverancier een formule met vast tarief aanbiedt. “Consumenten die hun vast contract zien aflopen, worden door leveranciers overgezet naar een variabel", klinkt het.

41 reacties

 • Wino Vermoere

  1 maand geleden
  Niet moeilijk als er geen vaste contracten meer aangeboden worden. De klant is de speelvogel en zal altijd de speelvogel blijven van de energie- en nutsdiensten leveranciers. Wie dit in handen heeft is almachtig en doet wat hij wil.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Hoe meer partijen in de regering (vivaldi 7) hoe duurder alles is, zij moeten allemaal hun procentje krijgen, dat is het enige dat werkt in deze regering.
 • Casto Giuseppe

  1 maand geleden
  De liberalen aandeelhouders willen meer en meer
 • Claudia Goessens

  1 maand geleden
  Vast contract wil ook niks zeggen, ze hebben nu toch de prijs verhoogd. Zowel voor gas als Electra
 • Kurt Vanhaverbeke

  1 maand geleden
  Ik heb nog steeds mijn vast contract onbepaalde duur sinds 3j geleden bij engie. Enkel elec. Heb geen gas. Ik blijf bij engie. Beste leverancier.