Fabriek van Volkswagen in het Duitse Emden
Volledig scherm
Fabriek van Volkswagen in het Duitse Emden © AFP

Volkswagen kan honderden miljoenen euro's verdienen aan duur gas

Automaker Volkswagen kan honderden miljoenen euro's verdienen aan de verkoop van aardgas die het eerder goedkoop heeft aangekocht. Dat blijkt uit documenten die persbureau Bloomberg kon inkijken.

4 reacties

 • MICHEL GILSON

  4 maanden geleden
  Elektrische wagens bouwen met energie uit steenkool, kan het nog absurder ?
 • piet devlieger

  5 maanden geleden
  Goed zo, bedrijven moeten winst maken.
 • Ludo Hermans

  5 maanden geleden
  Kunnen ze weer software plaatsen om de uitstoottest van hun wagens te omzeilen!
 • Tuur schiepers

  5 maanden geleden
  Dat noemt men goed bestuur.
 1. Zo wil de Europese Commissie deze winter de energiecrisis aanpakken: 140 miljard euro overwinstbelasting en verplicht besparen op verbruik
  PREMIUM
  Politiek

  Zo wil de Europese Commissie deze winter de energiecri­sis aanpakken: 140 miljard euro overwinst­be­las­ting en verplicht besparen op verbruik

  Een prijsplafond voor stroom. Een overwinstbelasting op gas-,olie-, en steenkoolbedrijven. Verplicht minder verbruiken tijdens piekmomenten. Het zijn maatregelen uit het plan dat de Commissie woensdag ontvouwde om blackouts en verdere woekerprijzen af te wenden. Maar hoe zal de Europese Commissie deze maatregelen handhaven? En zullen Vlaamse gezinnen en bedrijven ze voelen op hun energierekening?
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).