Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Voka denkt dat kans op recessie in Vlaanderen "redelijk groot” is

De kans dat Vlaanderen in een recessie belandt, is "redelijk groot", zo vreest de Vlaamse ondernemersorganisatie Voka. Eén op de vier Vlaamse exportbedrijven verwacht de komende maanden minder bestellingen, één op de vijf ondernemers verwacht een krimp van de activiteit.

 1. Econoom: “Als de rente in de goede economische jaren al niet kon stijgen, dan zal het de komende jaren niet beter worden”
  PREMIUM

  Econoom: “Als de rente in de goede economi­sche jaren al niet kon stijgen, dan zal het de komende jaren niet beter worden”

  Leer leven met een lage rente. Dat is de boodschap die veel economen geven. Want de kans dat de rente snel zal stijgen, wordt als miniem beschouwd. We zitten dus nog een tijdje met een bodemrente van 0,11% op heel wat spaarboekjes opgescheept. Momenteel staat er meer dan 270 miljard euro geparkeerd op de Belgische gereglementeerde spaarrekeningen. Toch zijn er voldoende alternatieven. Een duidelijk overzicht van de mogelijkheden.
 2. Helder uitgelegd: dit verdien je als je 25 euro per maand belegt op de beurs
  PREMIUM

  Helder uitgelegd: dit verdien je als je 25 euro per maand belegt op de beurs

  Op onze spaarrekening krijgen we al een tijd nauwelijks rente, maar voor veel mensen is de stap naar de beleggingsmarkt (te) groot. Vooral de onzekerheid van de beurs en het idee dat je flink wat kapitaal moet investeren alvorens resultaat te zien, houdt ons tegen. Toch kan je ook met beperkte bedragen beleggen, al vanaf 25 euro per maand. En als je naar de lange termijn kijkt, houd je een aardig appeltje voor de dorst over. 15 jaar beleggen in het begin van je loopbaan kan op termijn 76.000 euro opbrengen.

Geld