Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Vloeide de coronasteun te rijkelijk in ons land?

Overbruggingsrecht, tijdelijke werkloosheid, sluitingspremies... Toen corona toesloeg, sprong de overheid voor werkend België in de bres. Maar zijn de keuzes van toen de juiste gebleken? “We moeten stilaan het kaf van het koren gaan scheiden.”

24 reacties

 • Johan Apatride

  3 weken geleden
  Het antwoord is: JA! Er wordt te veel gesjoemeld met die (en alle) uitkeringen en er is te weinig controle. Gezonde bedrijven die het geld niet nodig hebben, hebben het toch gekregen en bedrijven die zonder corona bijna falliet waren hebben hiermee maar een uitstel van executie gekregen.
 • Alfons LABIE

  2 maanden geleden
  Terechte titel. Velen kleine zelfstandigen hebben meer steun gekregen dan ze normaal verdienen. Tevens, hun werknemers vielen op corona werkloosheid met 70% loon, gekapt op 1750 bruto. Die moeten ook hypotheken en vaste kosten betalen, met beschikbare belastingaangiftes had men hetzelfde kunnen doen voor alle zelfstandigen en horeca uitbaters, geen probleem als ze daar dan zouden afkappen op 2000 bruto.
 • Guy Bekaert

  2 maanden geleden
  Er zijn inderdaad en te gemakkelijk teveel premies uitbetaald , vooral aan de horeca. Men had zich van bij het begin moeten baseren op de laatste belastbare inkomsten . Links en rechts hoort men verhalen van restaurants en brasserie uitbaters dat ze nu meer verdienen dan voorheen . Take away is het woord bij uitstek , geen kosten aan personeel, was , electriciteit , verwarming etc plus de premies van de overheid . De enigen die uit de boot vallen zijn de minst bedeeldengeen premies voor hen !
 • Luc Deville

  2 maanden geleden
  Hoe meer belastingen ontweken (vriendelijk gezegd) hoe meer steun.
 • NOEL HUUGHE

  2 maanden geleden
  het is niets dat gemakkelijker is dan geld uitdelen van de burger zonder nadenken    Want met de corona is werkelijk door de Vlaamse regering met geld gesmeten 
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

Geld