Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Vlaming blijft massaal van energieleverancier wisselen: 110.000 switches in juli en augustus

De Vlaming blijft erg bedrijvig in het wisselen van energieleverancier. Alleen al deze zomer werd er dik 110.000 keer van elektriciteitsleverancier en meer dan 60.000 keer van aardgasleverancier gewisseld. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG. Ondertussen hebben de energieregulatoren in ons land beslist om het vergelijken van variabele contracten eenvoudiger te maken.

18 reacties

 • Etienne Bertels

  2 maanden geleden
  Dit zijn voor sommige partijen minder een probleem dan dat er een minister op tv verteld dat hij weleens te snel durft rijden, waar zijn de kinderen met bezig.
 • Hubert Vanmechelen

  2 maanden geleden
  De liberalisering v/d markt, we gingen er beter van worden. Nooit zijn we zo bedrogen geweest als door het neoliberalisme !
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Energie is iets fundamenteel belangrijk. Een grote speler zorgt voor kleine ongemakken, een kleine speler voor grote ongemakken. Steeds veranderen van energieleverancier zorgt sowieso op termijn altijd voor problemen. De winst hierdoor is minimaal en verwaarloosbaar. Alle hulpwebsites voor energie zijn commercieel betrokken en geven nooit juiste informatie. Vertrouwen is belangrijker dan 1€ winst op papier.
 • bart vansteenkiste

  2 maanden geleden
  waar mensen tegen woordig van wakker liggen van facturen ,laat de zorgen voor vandaag voor wat ze zijn , want morgen brengt al terug andere zorgen .het leven is meer dan facturen en geld en betalen. een spreek woord zegt een kieken zonder pluimen ka u maar 1x pluimen,en slimme kiekens zijn vaak slimmer dan deze die de facturen op sturen. zijn deze die geld hebben en werkers die ze moeten hebben en dat weten die dieven heel goed. maar iemand die niets heeft en niet betaald kunnen ze niet raken.
 • Kristof Van Humbeeck

  2 maanden geleden
  Op 4 maand tijd al 3 maal veranderd bij Engie. Blijf bij zelfde leverancier, ik kijk enkel maandelijks wat goedkoopste tarief bij Engie is en achakelijk elke maand over op ander tariefplan. Alle beetjes helpen