Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Vlaanderen gaf al 3,3 miljard uit om crisis het hoofd te bieden

In totaal heeft de Vlaamse regering vorig jaar 3,3 miljard euro uitgegeven om de coronacrisis het hoofd te bieden. Het leeuwendeel van dat bedrag was bestemd voor ondernemingen die er een rotjaar op nahielden. De regering houdt er rekening mee dit jaar opnieuw diep in de buidel te moeten tasten, ook al slaan die inspanningen een immens gat in de begroting.

19 reacties

 • Paul Hendriks

  2 maanden geleden
  Het gat in de begroting was al enorm, kan dit beetje nog wel bij.
 • Bob Boomer

  2 maanden geleden
  Cijfertjes.., en dan ! Alle landen pompen geld in het covidbeleid. Tekort op begroting, schuld ! De EU zal niet anders kunnen dan de schuld te herschikken. Ze beheert de schuld. Als Vlaanderen niet de clown heeft uitgehangen komt het goed. De mensen schrik aanjagen met cijfertjes om een draagvlak te creëren om 't burgertje met een belasting nog is ferm meer te melken dan nodig is hé !
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Overkapping ring Antwerpen uitstellen ,is niet dringend . Politiek moet dringend in eigen rangen gaan besparen ,enkel wat nodig is .
 • flip van morgen

  2 maanden geleden
  We zullen kunnen betalen aan europe,nationale regering en vlaanderen en waar we nog niets van weten en dan nog al die cafes en restaurants en de rest van zelfstandige die ook gaan opslaan wie zal betalen 1 keer raden?
 • Ronny Biesen

  2 maanden geleden
  Yep, wij betalen. Niet dat we niet willen betalen maar we willen niet blijven betalen voor klungelaars die we nu al 50 jaar aan het werk zien en er niets van terecht brengen. Het Belgische flaterboek wordt steeds groter en dikker. Net als onze belastingen steeds maar stijgen. Er moet dringend een halt worden toe geroepen voor we helemaal de afgrond ingaan.
 1. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje

 2. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro

Geld