REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vlaanderen behoudt 'AA'-rating Fitch en doet het daarmee tikkeltje beter dan België

Ratingbureau Fitch heeft Vlaanderen opnieuw een ‘AA’-rating toegekend. Dat meldt minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA). Ook vorig jaar kreeg Vlaanderen die rating, terwijl België op ‘AA-’ blijft steken.

9 reacties

 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Vlaanderen is een schijn-economie waar bedrijven winsten maken met subsidies. Niks geleerd van Ford, Renault of Sabena? Zonder Europa en de Euro was het gedaan met Belgie en dus ook de Vlaming.
 • Baldr VanHoek

  1 maand geleden
  Grootste grap ooit. Binnen drie jaar staan banken daar in het failliet. En de onafhankelijke begrijpen blijkbaar niet wat democratie is. het is niets minder dan polarisering op thema's. En niets voor niets laat je je vertegenwoordigen omdat in een parlement omdat je er niets aan mag te zeggen hebben. We hebben gezien waarom Corona daarom al een exponentie is van misbruiken. Geloof nooit dat burgers gaan profiteren van een faillissement bij een onafhankelijkheid.
 • Jan Heyvaerts

  1 maand geleden
  De dag dat Vlaanderen onafhankelijk wordt, worden we het Monaco aan de Noordzee.
 • johan lanoot

  1 maand geleden
  En België dankt haar vrij goede rating ook grotendeels aan Vlaanderen.
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Iedereen weet toch dat Vlaanderen het beter doet dan de drie Franstalige regeringen. Raar dat ook Wallonië het minder goed doet wij betalen nochtans zowat alles waar zij in tekort schieten. Dit land is dus werkelijk normaal niet te besturen. J. Jambon had gelijk.

Geld