Vlaams minister van Werk Hilde Crevits.
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. © BELGA

Vlaamse subsidies aan bedrijven op hoogste peil ooit

De Vlaamse overheid keerde in 2020 een recordbedrag van 402 miljoen subsidies aan bedrijven uit. Dat blijkt uit cijfers die in kaart zijn gebracht door Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld). Hij pleit ervoor de subsidies om te zetten naar een algemene lastenverlaging. Bevoegd Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) wijst erop dat bedrijven die die steun krijgen aan voorwaarden moeten voldoen en dat ze die voorwaarden begin dit jaar nog verder verscherpt heeft.

30 reacties

 • Patrick De pauw

  2 weken geleden
  De subsidies zwingen te pan uit overal steun zelfs het voetbal 200 miljoen voor nieuwe voetbaltempels te kunnen bouwen hè Mr Verhaegen wat niet in Brussel lukte doet hij nu in Brugge
 • jo janssen

  3 weken geleden
  Zonnepanelen bedrijven gesubsidieerd ,gewone man betaald en subsidiering afgeschaft , BTW verlaging zal niet zorgen dat de prijzen dalen, voor de consument het integendeel de prijzen zullen stijgen, bierproducenten gaan al voor +10 %. Loondiscussie voor de werknemer, werkgevers en werknemers org. lijnrecht over elkaar, met een peulschil voor werknemer. Bedrijven die nog nooit zo lekker geboerd hebben .. was ook zo in en na WO II, some take the profit out of the crisis.. niets geleerd dus !
 • Michael Steyaert

  3 weken geleden
  De grote spelers gaan zoals afgesproken met de politici met de subsidies lopen. De voornaamste reden van de meeste subsidies is dan ook de grote bedrijven extra cash toe te stoppen. Buiten deze subsidies betalen ze ook geen belastingen en krijgen ze meestal een grote korting op hun sociale bijdragen. De Belgische overheid is de grootste concurrent van de Belgische KMO's.
 • MARIA SMETS

  3 weken geleden
  politieker anno 2021 ... wat een droomjob ! Veel geld verdienen en gewoon belastingsgeld uitgeven. Ze heeft wel altijd een schoon pulleke aan
 • Emi Hergersberg

  3 weken geleden
  subsidies en dan nog moet alles ingevoerd worden omdat dit land de eigen burgers niet kan onderhouden, voeden en beschuttenals het er op aankomt. Wat doen deze bedrijven dan om het belastinggeld van de burger waardig te zijn ?
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten

Geld