Hilde Crevits.
Volledig scherm
Hilde Crevits. © BELGA

Vlaamse regering breidt transitiepremie voor startende ondernemers tijdelijk uit

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) laat de transitiepremie voor ondernemerschap tijdelijk uitbreiden. Nu hebben enkel werkzoekenden ouder dan 45 jaar die een zogenaamd prestartersproject hebben doorlopen recht op de premie, maar de Vlaamse regering breidt die nu uit naar werkzoekende jongeren (-30 jaar) en werkzoekenden uit kansengroepen. "Kiezen voor het ondernemerschap willen we bij iedereen stimuleren", zegt Crevits.

2 reacties

 • Stefaan Baert

  4 weken geleden
  Bedenking 1; Waarom krijgt persoon A een premie en persoon B niet ? Hebben de banken geen geld meer ? Bedenking 2; Waar haal je dat geld ?
 • NOEL HUUGHE

  4 weken geleden
  en maar geld uitdelen die er niet is het handelsmerk van de Vlaamse regering
 1. Joris (29) nam ontslag en startte een bedrijf in duurzame poetsproducten: “Ik teer op mijn spaargeld, maar ik ben nu veel gelukkiger”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Joris (29) nam ontslag en startte een bedrijf in duurzame poetspro­duc­ten: “Ik teer op mijn spaargeld, maar ik ben nu veel gelukkiger”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week: Joris Jansen (29). Hij gaf zijn job op voor zijn passie en stopte zijn spaarcenten in een eigen bedrijf van reinigingsproducten op basis van probiotica. “Ik hoop mezelf straks een basisloon van 1.500 euro uit te keren, maar dat gaat momenteel nog niet. Met wat er overblijft van mijn spaargeld, zo’n 30.000 euro, kan ik in het slechtste geval nog enkele jaren verder.” Hij vertelt hoe hij elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

Geld