Hans Maertens gedelegeerd bestuurder van VOKA.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Maertens gedelegeerd bestuurder van VOKA. © Photo News

Vlaamse ondernemers staan op de rem: 80% wil loonpremie niet toekennen

PolitiekDe bonus tot 750 euro voor werknemers in 2023 dreigt in vele gevallen een maat voor niets te worden. Dat blijkt uit een ledenbevraging van het Vlaams netwerk voor ondernemingen (Voka). “We hebben nu geen extra premies nodig, maar wel een indexsprong”, reageert directeur Hans Maertens.

299 reacties

 • Jurgen Vermaut

  2 maanden geleden
  Zucht, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is natuurlijk. Nu ze mogen klagen zoveel ze willen een indexsprong zal er niet komen. Bovendien zijn er veel die wel de bonus zullen geven als was het maar om hun personeel te behouden. Er is nog altijd een tekort aan werkkrachten.
 • Thomas Anderson

  2 maanden geleden
  Voka-topman Hans Maertens pleit daarom voor een indexsprong van 2 à 4%.En onze kosten stijgen niet, Hans is een fantast terwijl ze maar verder weg sluizen, panama papers enz.
 • Jan Baroen

  2 maanden geleden
  Belastingverlaging kan niet mevrouw De Smedt? Hoe gaat men inderdaad anders wegen, scholen, ziekteverzekering, pensioenen, etc… betalen? Graag had ik bij uw redenering ook de vraag gesteld hoeveel miljoenen, miljarden euro’s er reeds gespendeerd zijn voor buitenlandse hulp en voor het migratieprobleem in België? In een transparante politiek moet die vraag toch kunnen gesteld worden? Met kennis van deze cijfers spreek ik graag verder over een niet belastingverlaging.
 • Patrick Van Lersberghe

  2 maanden geleden
  Toch een zeer selectieve lezing van de voorzitter van het VOKA. Het gaat hier op een bonus te kunnen uitdelen aan werknemers van bedrijven die grote winsten hebben verwezenlijkt. Ik wacht vol spanning op de geboekte bedrijfsresultaten voor het jaar 2022 gezien niet enkel de index maar ook de goederen en diensten van bedrijven de hoogte in gingen.
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Ze hoeven het ook helemaal niet uit te betalen, dus de regering heeft de werknemers niks meer als een wortel voorgehouden die ze niet krijgen. Typisch De Croo & co, je hebt niets aan deze regering.