Creditcardmaatschappij Visa blaast de overname van Plaid, een technologiebedrijf dat bankrekeningen aan apps voor geldzaken koppelt, af.
Volledig scherm
Creditcardmaatschappij Visa blaast de overname van Plaid, een technologiebedrijf dat bankrekeningen aan apps voor geldzaken koppelt, af. © ANP XTRA

Visa blaast miljardenovername fintechbedrijf Plaid af

Creditcardmaatschappij Visa heeft de overname van het technologiebedrijf Plaid ter waarde van 5,3 miljard dollar (zo'n 4,3 miljard euro) afgebroken. Justitie in de Verenigde Staten begon in november een rechtszaak om de inlijving tegen te houden, omdat de samensmelting de concurrentie zou schaden. Om een lange en kostbare rechtszaak te voorkomen, is de deal nu van de baan.

 1. Eén aannemer voor 650.000 zonnepanelen op sociale woningen: sectorfederaties ontevreden

  Eén aannemer voor 650.000 zonnepane­len op sociale woningen: sectorfede­ra­ties ontevreden

  Sectorfederaties Techlink en Nelectra zijn ontevreden over de keuze om met slechts één aannemer een contract af te sluiten bij een Vlaams project voor de installatie van 650.000 zonnepanelen op sociale woningen. Ze betreuren dat kleinere installateurs zo geen kans krijgen om deel te nemen aan het grootschalige project. De tegenpartij nuanceert: “We moedigen Vlaamse KMO’s net aan om consortia te vormen en mee te dingen naar het contract”, klinkt het.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Geld