Een deel van het personeel van Air France legt vandaag opnieuw het werk neer, na ook gisteren te hebben gestaakt. Het is de vijftiende stakingsdag onder medewerkers van de KLM-zuster sinds februari.
Volledig scherm
Een deel van het personeel van Air France legt vandaag opnieuw het werk neer, na ook gisteren te hebben gestaakt. Het is de vijftiende stakingsdag onder medewerkers van de KLM-zuster sinds februari. © EPA

Vijftiende stakingsdag bij Air France-KLM

Een deel van het personeel van Air France legt vandaag opnieuw het werk neer, na ook gisteren te hebben gestaakt. Het is de vijftiende stakingsdag onder medewerkers van de KLM-zuster sinds februari. Het slepende conflict dwong topman Jean-Marc Janaillac vrijdag tot aftreden, waardoor de combinatie Air France-KLM volgens kenners een onzekere tijd tegemoet gaat.

4 reacties

 • Joske Martens

  3 jaar geleden
  Wij gelukkig dat de lucht een beetje zuiverder is.
 • paul lemmens

  3 jaar geleden
  bij sabena hadden ze ook een grote mond en daarna huilen met de kraan over. De westerse vliegtuig maatschappijen worden weg gespoeld door de oosterse , waarschijnlijk krijgen vakbonden voordelen van hen om steeds te staken
 • leetje van gorcum

  3 jaar geleden
  die staakgekke Fransen zuigen de gezonde KLM tak compleet leeg. Het domste wat de KLM ooit heeft gedaan is een fusie met die Fransen.
 • Claude Deslypere

  3 jaar geleden
  vraag me af waar ze hun loonsverhoging gaan halen als AF failliet is... oenen
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Aandelen Air France-KLM kelderen: "Toekomst bedrijf staat op het spel"

  Aandelen Air Fran­ce-KLM kelderen: "Toekomst bedrijf staat op het spel"

  De eisen van de werknemers van Air France, die al wekenlang actievoeren om hoger loon, zijn onredelijk. De Franse luchtvaartmaatschappij moet competitiever kunnen worden, of haar toekomst komt in gevaar. Dat heeft de Franse minister van Economie Bruno Le Maire verklaard op de zender BFM-TV na het ontslag van topman Jean-Marc Janaillac vrijdag. De aandelen van het bedrijf denderen bij de opening van de beurs in Parijs met 13 procent naar beneden.
 1. Opnieuw staking bij Air France: 170 miljoen euro verlies door zeven dagen staking en het is nog niet voorbij

  Opnieuw staking bij Air France: 170 miljoen euro verlies door zeven dagen staking en het is nog niet voorbij

  Zeven stakingsdagen bij Air France hebben de luchtvaartmaatschappij volgens de directie 170 miljoen euro gekost. Het gaat om stakingen de voorbije anderhalve maand, inclusief die van vandaag en morgen. De directie gaf vandaag de raming vrij bij de publicatie van de reizigerscijfers in maart van de groep Air France-KLM. De groep registreerde 8 miljoen reizigers, ondanks de acties een stijging met 5,4 procent. Bonden kondigen ondertussen nog meer acties aan in de loop van april.
 2. Topman Air France-KLM treedt af na aanhoudende personeelsstaking

  Topman Air Fran­ce-KLM treedt af na aanhouden­de personeels­sta­king

  De topman van Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, kondigt zijn ontslag aan. Hij had zijn lot als topman van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie verbonden aan de goedkeuring van een voorstel tot loonsverhoging, maar vandaag blijkt dat een meerderheid van het personeel het voorstel van de directie heeft verworpen. De dagelijkse leiding van Air France-KLM komt nu in handen van Franck Terner, die aan het hoofd stond van Air France.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

Geld