Met de klok mee: kinesist Jeff Hauspy, danslerares Doenja Mertens, tattoo-artiest Joyce Kamania en schoonheidsspecialiste Alyssa Bertels
Volledig scherm
PREMIUM
Met de klok mee: kinesist Jeff Hauspy, danslerares Doenja Mertens, tattoo-artiest Joyce Kamania en schoonheidsspecialiste Alyssa Bertels © Steven Richardson

Vier mensen met contactberoep maken hun rekening: “Zeven weken niet werken is ook zeven weken nul inkomen”

Voor wie een contactberoep uitoefent, wordt 18 mei D-day. Eindelijk mogen ze weer hun deuren openen voor hun klanten, weliswaar alleen op afspraak. De kinesisten zijn al sinds 4 mei weer aan de slag, maar nagelstylisten, tattoo-artiesten, dansleraars en zovele anderen moesten nog twee weken in lockdown blijven. En dat begon financieel en mentaal serieus door te wegen.

 1. ZOVEEL VERDIEN IK. Shanie (24) verdient als buschauffeur 400 euro meer dan vroeger: “Ik denk dat ik dit tot aan mijn pensioen ga doen”
  PREMIUM

  ZOVEEL VERDIEN IK. Shanie (24) verdient als buschauf­feur 400 euro meer dan vroeger: “Ik denk dat ik dit tot aan mijn pensioen ga doen”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze keer komt Shanie aan het woord. Zij kreeg tijdens de coronacrisis van haar werkgever De Lijn de keuze: of blijven doorwerken, of zich vrijwillig op technische werkloosheid zetten. Ze koos voor het eerste. “Mijn vriend staat in de bouw en kon al vijf weken niet werken. En onze lening van 1.000 euro en andere vaste kosten lopen gewoon door.”
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Vijf zelfstandigen maken hun rekening: “200% inzet voor 50% minder opbrengst”
  PREMIUM

  Vijf zelfstandi­gen maken hun rekening: “200% inzet voor 50% minder opbrengst”

  Terwijl de doe-het-zelfzaken en tuincentra vorig weekend weer open mochten, moeten kleine zelfstandigen omwille van Covid-19 de deuren nog altijd gesloten houden. Met alle gevolgen vandien, want in tegenstelling tot de grote ketens, hebben zij meestal nog minder financiële marge om deze crisis te overleven. De coronarekening van vijf lokale ondernemers. En die oogt niet fraai. Of zoals een van hen het verwoordt: “We werken dubbel zo hard, maar verdienen slechts de helft.”
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

Geld