Minister van Justitie Koen Geens
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens © Photo News

Verzekeraar gaat lopen met fiscale aftrek rechtsbijstand

De nieuwe fiscaal ­aftrekbare rechts­bijstandsverzekering is een uitstekende gelegenheid voor de consument om de voorwaarden bij de verschillende verzekeraars te vergelijken. Dat zegt Assuralia in een reactie. Verschillende kranten schreven vandaag dat de nieuwe verzekering zijn doel volledig lijkt te missen omdat in veel gevallen de verzekeraar gaat lopen met fiscale aftrek.

103 reacties

 • knockaert annie

  3 jaar geleden
  Ik kan nu al mijn rechtsbijstand, familiale en woningpolis amper betalen, en ik mag niet spreiden ! Ik vind het een schande. En ze profiteren van een regering in lopende zaken; er is geen slagkracht. Veranderen van polis is larie en apekool, de prijzen stijgen overal evenredig, bij elke verzekering, is het nu niet dan binnen de zes maand. Dan kan je nog ééns veranderen, waar eindigt dit ? Mijn hospitalisatie polis is ook angstaanjagend aan het stijgen.
 • J. VAN SCHUERBEECK

  3 jaar geleden
  Als men iets aftrekbaar maakt voor de belastingen wordt het duurder. De bouwleningen zijn hier een mooi voorbeeld van. De voordelen gaan niet naar de consument maar naar de producent. Er zijn een ganse rij aftrekposten die zouden moeten afgeschaft worden. Dan gaat men echter ook in de zakken zitten van zelfstandigen, vrije beroepen en rijken. Dat mag natuurlijk niet want de meesten die het parlement zitten komen dan ook onder schot.
 • An Vanden Bossche

  3 jaar geleden
  Mensen aanmoedigen om gerechtelijke procedures aan te spannen, advocaten rijk te maken en de rechtbanken over te belasten: wie bedenkt zoiets? Je bent sowiezo weg voor tien jaar. De dupe is meestal iemand die iets doet, want die heeft men bedacht met een resultaatverbintenis. Wie niks doet, zoals advocaten en ambtenaren, die hebben slechts een middelenverbintenis.
 • Valentin Valmont

  3 jaar geleden
  Geens is alle geloofwaardigheid en credibiliteit verloren.
 • chris delanghe

  3 jaar geleden
  Met andere woorden wij zijn door Geens en zijn verzekeringsvrienden weer goed in de zak gezet! Geens sponsort met belastingsgeld dus de verzekeringsmaatschappijen. Ze zouden in Brussel beter maken dat ze dit soort toestanden niet meemaken. Walgelijk en degoutant zoals al de rest dat we intussen gewoon zijn van het zooitje graaiers. Moeten we daarvoor die politiekers betalen ???
 1. Olie wordt flink duurder door geruchten over terugschroeven van productie, gasprijs zakt

  Olie wordt flink duurder door geruchten over terug­schroe­ven van productie, gasprijs zakt

  De olieprijzen zijn vandaag flink gestegen omdat verwacht wordt dat het oliekartel OPEC en zijn bondgenoten later deze week zullen beslissen om de productie fors te verminderen. De vrees voor een economische recessie neemt toe en dus zou de productie mogelijk met meer dan een miljoen vaten per dag worden teruggeschroefd, luidde het zondag bij anonieme bronnen. Dat zou de grootste daling zijn sinds de coronapandemie.
 2. Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”
  33

  Toponderne­mer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.