Minister van Justitie Koen Geens
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens © Photo News

Verzekeraar gaat lopen met fiscale aftrek rechtsbijstand

De nieuwe fiscaal ­aftrekbare rechts­bijstandsverzekering is een uitstekende gelegenheid voor de consument om de voorwaarden bij de verschillende verzekeraars te vergelijken. Dat zegt Assuralia in een reactie. Verschillende kranten schreven vandaag dat de nieuwe verzekering zijn doel volledig lijkt te missen omdat in veel gevallen de verzekeraar gaat lopen met fiscale aftrek.

103 reacties

 • knockaert annie

  1 jaar geleden
  Ik kan nu al mijn rechtsbijstand, familiale en woningpolis amper betalen, en ik mag niet spreiden ! Ik vind het een schande. En ze profiteren van een regering in lopende zaken; er is geen slagkracht. Veranderen van polis is larie en apekool, de prijzen stijgen overal evenredig, bij elke verzekering, is het nu niet dan binnen de zes maand. Dan kan je nog ééns veranderen, waar eindigt dit ? Mijn hospitalisatie polis is ook angstaanjagend aan het stijgen.
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 jaar geleden
  Als men iets aftrekbaar maakt voor de belastingen wordt het duurder. De bouwleningen zijn hier een mooi voorbeeld van. De voordelen gaan niet naar de consument maar naar de producent. Er zijn een ganse rij aftrekposten die zouden moeten afgeschaft worden. Dan gaat men echter ook in de zakken zitten van zelfstandigen, vrije beroepen en rijken. Dat mag natuurlijk niet want de meesten die het parlement zitten komen dan ook onder schot.
 • Chris Dupont

  1 jaar geleden
  Mensen aanmoedigen om gerechtelijke procedures aan te spannen, advocaten rijk te maken en de rechtbanken over te belasten: wie bedenkt zoiets? Je bent sowiezo weg voor tien jaar. De dupe is meestal iemand die iets doet, want die heeft men bedacht met een resultaatverbintenis. Wie niks doet, zoals advocaten en ambtenaren, die hebben slechts een middelenverbintenis.
 • Valentin Valmont

  1 jaar geleden
  Geens is alle geloofwaardigheid en credibiliteit verloren.
 • chris delanghe

  1 jaar geleden
  Met andere woorden wij zijn door Geens en zijn verzekeringsvrienden weer goed in de zak gezet! Geens sponsort met belastingsgeld dus de verzekeringsmaatschappijen. Ze zouden in Brussel beter maken dat ze dit soort toestanden niet meemaken. Walgelijk en degoutant zoals al de rest dat we intussen gewoon zijn van het zooitje graaiers. Moeten we daarvoor die politiekers betalen ???
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten

Geld