Het was ook in de distributiecentra van bol.com de voorbije weken hectisch druk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was ook in de distributiecentra van bol.com de voorbije weken hectisch druk. © ANP

Verkoop bol.com en Zalando explodeert: “En zij zijn wellicht niet eens de grootste winnaars”

De lockdown heeft voor een ongeziene boost in de onlineverkoop gezorgd. Bol.com verkocht in sommige weken tot driemaal zoveel als anders, Zalando zag de cijfers bij momenten verdubbelen, en ook bij Amazon vlogen de pakketjes in crisistijd buiten. Maar zijn zij ook de grootste winnaars? Volgens retailexpert Gino Van Ossel alvast niet. 

27 reacties

 • james vroman

  10 maanden geleden
  alleen online winkels hebben de toekomst straks koop je ook voeding online.. Fysieke winkels gaan volledig verdwijnen .. Het einde is nabij.
 • Jaak Casteleyn

  10 maanden geleden
  Ik koop al jaren alles over de grens, vriendelijk en behulpzaam personeel, hier betaald men zich blauw aan parkeergelden, LEZ, mij niet gezien in “hun” steden waar de mensen worden uitgeperst nog voordat ze iets hebben gekocht. Zal al blij zijn als de grenzen weer open zijn, de cijfers op de prijskaarten in de warenhuizen hier te lande hebben trouwens ook last van de pandemie, ze blijven er steeds stijgen.
 • Jo Hendr

  10 maanden geleden
  Ik koop niets on line en zodra de grenzen open zijn ga il terug in het buitenland kopen zoals voorheen Belgie is te duur
 • phil smedts

  10 maanden geleden
  Belgische handelaars schermen de markt nog teveel af, waardoor ze hun prijzen niet afficheren en te hoog houden. Je kan hier bvb enkel onderdelen peperduur kopen via merkverdelers, terwijl je diezelfde onderdelen aan de helft van de prijs gewoon kan bestellen en thuisgeleverd krijgen, dat is de reden dat ik veel in het buitenland bestel.
 • Paul Verbeeck

  10 maanden geleden
  Sommige zaken ben je bijna verplicht online te kopen , in de winkel enkel op bestelling, lang wachten , hoge prijs en geen service in de winkel voor diegenen die zeggen dat je online geen service krijgt . Dus koop je online en buitenlands want de websites in België zijn bedroevend en lange levertijd, hoge verzendkosten. Ze hebben hier nog werk aan .
 1. Welke tech-bedrijven zijn de moeite waard om je geld in te beleggen? Onze beursexpert geeft advies
  PREMIUM

  Welke tech-bedrijven zijn de moeite waard om je geld in te beleggen? Onze beursex­pert geeft advies

  Kan het zijn dat we over 100 jaar aan deze periode terugdenken als het begin van een nieuw technologisch tijdperk? Siddy Jobe, technologiespecialist binnen het team van onze geldexpert Geert Noels, denkt van wel. Hij ziet hoe de digitaliseringsgolf zich ook doorzet op de beurs. Welke bedrijven, waarmee we dagdagelijks in contact komen, zullen ook een eventuele tweede quarantaine zeker overleven? Een overzicht.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val

Geld