Els Lagrou is één van de zeven werknemers die het concept gratis mogen uittesten in de Portugese Algarve.
Volledig scherm
PREMIUM
Els Lagrou is één van de zeven werknemers die het concept gratis mogen uittesten in de Portugese Algarve. © TUI

Vergeet de ‘staycation’, hier is de ‘workation’: telewerken vanuit all-inhotel: “Het doet wonderen voor mijn productiviteit”

‘Staycation’, dat kenden we al. Maar had u al van een ‘workation’ gehoord? Werken terwijl je op vakantie bent. Het voordeel van je job uitoefenen terwijl je een kleurtje pakt: het kost je geen vakantiedagen. Touroperator TUI ziet brood in het concept en heeft alvast zeven Belgen en Nederlanders naar Portugal gestuurd om het uit te testen: “Het geeft me een enorme boost.”

16 reacties

 • Fidji Peeters

  1 jaar geleden
  Leuk voor diegenen die wél op kantoor moeten zijn en niet aan thuiswerk mogen doen. Krijgen de thuiswerkers nog geen extraatjes genoeg? Wie wil er na zijn werkdag nu niet in een zwembadje jumpen?
 • Juliette Nijs

  1 jaar geleden
  ik denk dat de meeste klagers het hier eigenlijk weer niet goed snappen! Je bent eigenlijk niet op vakantie, want je levert geen vakantiedagen in, maar bent gewoon aan het werk. alleen ben je weg van de sleur van thuis en kan je na je werkuren lekker genieten van iets waarvoor je anders wel (al dan niet een stuk onbetaald) vakantiedagen voor moet opnemen!
 • Michel Lauwens

  1 jaar geleden
  Dan moet je toch weten of de wifi goed is, zit nu ook op een all in hotel met wifi maar kan hier amper iets op de wifi open doen
 • Joost Delaere

  1 jaar geleden
  Waarom zou daar paal en perk moeten gesteld worden. Maakt toch niet uit van waar men zijn werk doet als het maar gedaan wordt. Of speelt jalouzie hier een rol .
 • Cathy Putseys

  1 jaar geleden
  En dat internet van die hotels, is dat dan voorzien dat die verbinding stabiel is (niet zoals anders dus) en vooral veilig? Voorts zou ik dat wel zien zitten...maar meen ergens te hebben gelezen dat onze werkgever dit niet toelaat. Vermoedelijk omwille van niet voldoende beveiligd internet...maar ik wil het gerust gaan uittesten.