Haven van Antwerpen
Volledig scherm
Haven van Antwerpen © BELGA

VBO waarschuwt voor mogelijk "historisch slechte concurrentiepositie" van België

Het VBO waarschuwt dat België met buitengewoon hoge energiekosten en een spontane stijging van de loonkosten "in volle vaart naar een historisch slechte concurrentiepositie" dendert. De werkgeversorganisatie reageert zo op de nieuwe economische vooruitzichten die de Nationale Bank (NBB) maandag heeft vrijgegeven.

34 reacties

  • Gino Denil

    12 maanden geleden
    Neen Vic Bellemans. Die krijgen elk jaar een opslag en een bonus die hun index ver overstijgt. En als ze het voor elkaar krijgen om bij grotere winst de werknemers geen opslag te laten krijgen dan krijgen zij al die opslagen van die werknemers als beloning. Begrijpelijk dat ze klagen over vermeend gedaalde concurrentiekracht.
  • Vic Bellemans

    12 maanden geleden
    Vraagje, zijn de lonen van de VBO "werknemers" , ik bedoel dan vooral de CEO ook geïndexeerd?
  • John Stahl

    12 maanden geleden
    Dit is de schuld van decennia lang wanbeheer door de overheid. De loonkosten wegen zoveel door, omdat ze bij de overheid strooien met belastingsgeld dat maar ten goede komt aan een kleine minderheid die dat niet nodig hebben. En dan hebben ze nog steeds jaar na jaar een overheidstekort. Ook het grootste leger ambtenaren.
  • danny van hoey

    12 maanden geleden
    In het verleden was er de ene devaluatie na de andere … Nu zitten we in de Euro . Ze noemen België nu al : Griekenland aan zee …
  • Martin Maebe

    12 maanden geleden
    De bedrijven misbruiken de Coronagevolgen én de oorlog in Oekraïne om hun prijzen de pan uit te laten swingen. Momenteel maken ze ongekende winsten. En dan heeft het VBO zelfs nog het lef om de indexatie van lonen af te schaffen. Toen aan het licht kwam dat talloze bedrijven voor miljoenen onterecht toegekende coronasubsidies geïncasseerd hadden, bleef het oorverdovend stil bij het VBO. Misschien hadden ze zelf deze fraude opgezet voor hun leden?
  1. Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

    Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

    Om een einde te maken aan de gewoonte waarbij defecte consumentengoederen al te makkelijk door een nieuw exemplaar vervangen worden, wil de Europese Commissie een 'recht op herstel' invoeren. Dat moet ervoor zorgen dat al die goederen tot 5 à 10 jaar na de aankoopdatum hersteld kunnen worden, ook al is de garantietermijn verstreken. Enkel wanneer het defect te ernstig is, zullen producenten aan de verplichting kunnen ontsnappen.