CEO's van Bel-20-bedrijven deden er in 2016 5,57 dagen over om evenveel te verdienen als hun gemiddelde werknemer in het hele haar verdient. Het jaar voordien moesten diezelfde CEO's daarvoor nog 6,79 dagen werken.
Volledig scherm
CEO's van Bel-20-bedrijven deden er in 2016 5,57 dagen over om evenveel te verdienen als hun gemiddelde werknemer in het hele haar verdient. Het jaar voordien moesten diezelfde CEO's daarvoor nog 6,79 dagen werken. © Thinkstock

Vandaag hebben CEO's al evenveel verdiend als hun werknemers in heel 2018 zullen verdienen

De topmanagers van de Bel-20-bedrijven hebben vandaag al evenveel verdiend als de gewone werknemer in een heel jaar. Dat becijferde de Franstalige christelijke bediendebond CNE, die 8 januari daarom omdoopte tot 'CEO jackpot day'.

8 reacties

 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Merci nva, dank u nva, u was weer geweldig nva, we zullen jullie niet vergeten nva, kunnen we nog iets doen voor jullie nva ? doe zo verder nva . Aan het woord voka en de ceo's. Het gepeupel moet zijn plan maar trekken .
 • Joske Vermeulen

  5 jaar geleden
  Altijd dat gemekker op CEO’s en politici. Met hun verantwoordelijkheden is dat maar normaal. Maar vele die vinden dat zij teveel verdienen staan wel elk weekend ik een voetbalstadion te roepen op snotapen van 20 jaar die nog meer verdienen...
 • Marco Maerten

  5 jaar geleden
  Kevin De Bruyne doet het nog 'beter',die heeft de eerste week van dit jaar al gekregen wat ik op 20 jaar bij elkaar verdiende. Maar bon,de regering zegt..'er is geen alternatief' (voor rechtvaardige inkomensgelijkheid)
 • Albert Hendrix

  5 jaar geleden
  jaarsalaris bruto van 44000 euro hoeveel gewone arbeiders verdienen dat in Belgie?
 • Pim Pauwels

  5 jaar geleden
  En dank zij de belastingsverlindering voor grote bedrijven verdienen ze nu nog meer dan ervoor! Goed gedaan NVA